Nem lesz többé várólista a sugárkezelésre

Nem lesz többé várólista a sugárkezelésre

A Vajdasági Onkológiai Intézetben egy új sugárterápiás készüléket helyeznek működésbe. Az első betegek sugárkezelése már megkezdődött.

A szerkezet próbaműködését a svéd készülékgyártó cég szakemberei felügyelik. Emellett a gép mellett még két sugárterápiás készülék beszerelése folyik a Kamenica 2-ben, írja a Dnevnik újvidéki napilap. Az orvosok és a technikusok is elvégezték a gépek kezeléséhez szükséges tanfolyamot, a hét végén pedig várhatóan már teljes kapacitással működik majd a készülék. Az egész régióban ez a legkorszerűbb ilyen terápiás eszköz.

Dr. Miloš Lučić, a Vajdasági Onkológiai Intézet igazgatója elmondta, hogy az új készülékkel olyan terápiát tudnak biztosítani a betegek számára, amely teljes mértékben megkíméli az egészséges szöveteket és szerveket, mert kizárólag a daganatos szöveteket célozza meg.

„A készülék technikai jellemzőiből adódóan a betegeknek a legkorszerűbb terápiát tudjuk nyújtani, amely alkalmas az összes fajta rák kezelésére”, mondta Dr. Miloš Lučić, aki hozzátette, hogy az év végéig, de legkésőbb egy év múlva sokkal kevesebbet kell majd várni a sugárkezelésre. Jelenleg 792-en vannak várólistán.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »