Nem lesz parlamenti képviselete sem a Magyar Koalíció Pártjának!

A párt képviselői hazudtak, a reális zöldek véleménye szerint.

From: Juhos Laszlo [mailto:[email protected]]
Sent: Friday, August 30, 2019 6:59 AM
To: ‘Közönségszolgálat’; ‘[email protected]
Cc: ‘Dobos Menyhért’
Subject: Észrevétel

Kossuth Rádió, Jó Reggelt Magyarország
2019. augusztus 30.
Magyar Koalíció Pártja

Miért nem lett parlamenti párt Magyar Koalíció Pártja?
A reális zöldek szerint, azért mert a Szlovákiában élő magyarok felismerték, szakmai kérdésekben a politikusok nem mondhatnak valótlanságot, magyarul szólva nem hazudhatnak.
A reális zöldek sajnálják, hogy a MKP nem lesz ott a szlovák törvényhozók körében, de a civil szervezet szerint ennek gyökere, hogy Duray, Csáky, Duka a Magyar Koalíció Pártja képviselői valótlanságot állítottak.
„ A Bős-Nagymarosi Vízlépcsőrendszer által előidézendő ökológiai változások a csallóközi magyarság megmaradásának esélyeit rontják”- dr. Duray Miklós.
A politika első számú szabálya, hogy szakmai kérdésben ne hazudj.

Duray Miklós, Csáky Pál, Duka Zólyomi Árpád parlamenti képviselők 1992. december 21-én levelet küldtek Jacgues Deleors úrnak, az Európai Közösség Bizottsága elnökének.

Idézet Duray, Csaky, Duka képviselők leveléből:

„A sztálinizmus és a természet a hatalmi céloknak alárendelő politika egyik következményének, a Duna szlovák-magyar határszakaszán felépült bősi vízi erőművek nemcsak a mi, az itt élők vagyunk örökösei, hanem közvetve az Európai Közösség is. Ennek a vízi szörnynek a fogantatás pillanatától politikai küldetése volt.”

Hírdetés

A három felvidéki képviselő nem volt elég bölcs.
Bölcsebb lett volna, ha a Duna ügyében elősegítik a magyar szlovák megegyezést!
De ők nem ezt tették, politikailag támogatták a magyar politikai elit vízlépcső ellenességét. Önmaguk járultak hozzá a törvényhozásból való kiesésükhöz.

A bősi vízlépcső Szlovákia számára 40 TWh villamos energiát termelt ez közel kétszerese Szlovákia egy évi villamos energia fogyasztásának, amiből bőven jutott a felvidéken élő magyaroknak is.

A három képviselő azt is elhallgatta, hogy a Duna Pozsony és a Budapest közötti szakaszán már a XIX. század közepén kezdték vízlépcsők építését fontolgatni.

Kapcsolódó írásaink:

http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=257

http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=852

http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=420


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »