Nem lesz kieső a hokiligában

Nem lesz kieső a hokiligában

A HC Košice–Slovan Bratislava rangadóval indul a jégkorong Tipsport Liga 2019/20-as szezonja szeptember 12-én. Az előző kiírás bajnoka, a besztercebányai együttes a poprádiak otthonában kezdi meg az idényt.

Hírdetés

A bajnokság 13 csapattal rajtol el, 11 szlovákiai (Banská Bystrica, Nitra, Zvolen, Poprad, Košice, Trenčín, Nové Zámky, Detva, Liptovský Mikuláš, Slovan Bratislava, Michalovce) és két magyarország együttessel (DVTK, MAC Budapest). A Slovan hét év KHL-es szereplés után tér vissza a szlovák bajnokságban. A fővárosiak ott folytatják, ahol a 2011/12-es szezonban abbahagyták, hiszen akkori utolsó meccsüket is a kassai Steel Aréna jegén játszották. 
„A bajnokság stílusosan fog elrajtolni a Košice–Slovan rangadóval. Remélem, hogy ez a mérkőzés nemcsak a kassai Steel Arénában, hanem a tévé előtt is sok nézőt vonz majd, és tökéletes nyitánya lesz a 2019/20-as szezonnak” – mondta Miroslav Šatan, a Szlovák Jégkorongszövetség (SZĽH) elnöke.
Az alapszakaszban a 13 csapat összesen 48 meccset – mindenki mindenkivel kétszer otthon, és kétszer idegenben – fog játszani. Mivel a csapatok száma páratlan, minden körben egy klub szabadnapos lesz. 
Az alapszakasz után egy 10 fordulós rájátszás következik, ahol a csapatok már két külön csoportban küzdenek: az egyikben az alapszakasz első hat helyezettje, a másikban pedig a 7-12. helyezett játszik egymással. A 13. csapat számára véget ér a bajnokság, de nem esik ki, a következő szezonban az I. liga győztesével 14 csapatosra bővül a mezőny.
A klubok a rájátszásba az alapszakaszban megszerzett pontjaikat viszik magukkal. A rájátszás után következő playoffban az első nyolc csapat vesz részt az 1.–8., 2.–7., 3.–6., 4.–5. kulcs alapján. 
A bajnokság végleges formáját, a csapatok számát, illetve a lebonyolítási rendszert a Szlovák Jégkorongszövetség (SZĽH) végrehajtó bizottsága a mai ülésén fogja hivatalosan is jóváhagyni. A zólyomiak és a besztercebányaiak máris tiltakoztak a versenynaptár ellen, mert egyszerre játsszák a hazai meccseiket, ami a két város közelségét tekintve nem túl praktikus. A besztercebányaiak azt is nehezményezik, hogy bajnok létükre nem ők játsszák az idénynyitót. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »