Nem lehet mellékállása az angol kapitánynak

Nem juthat semmilyen forrásból mellékjövedelemhez a jövőben az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Greg Clarke, az angol Labdarúgó-szövetség (FA) elnöke kedden közölte, hogy a jövőbeni szakvezetők kizárólag a szövetségtől kaphatnak fizetést.

A döntés hátterében a legutóbbi kapitány, Sam Allardyce botrányos távozása áll. A 61 éves edzőt 67 nap után menesztették posztjáról szeptember végén, mivel a The Daily Telegraph című konzervatív brit napilap feltáró riportsorozatában bemutatta, hogy Allardyce az újság – magukat üzletembernek kiadó – riportereinek tanácsokat adott egyebek mellett arról, miként kerülhetik meg az FA átigazolási szabályzatának azt a pontját, amely 2008 óta tiltja a játékosok birtoklásának megosztását harmadik, külső partnercéggel.

Greg Clarke kitért arra is, hogy az akkor a Bolton Wanderers edzőjeként dolgozó Allardyce esetében 2006-ban felmerült, hogy részesedett a játékosok szerződéseiből. Az FA-elnök szerint a vizsgálat nyomán semmi fontosat nem találtak.

Az angol nemzeti együttest jelenleg megbízottként Gareth Southgate irányítja.

Kenőpénz következményekkelFehérebb a fehérnél – bár minden pozícióra így tudnánk választani megfelelő szakembert! Persze tudjuk, hogy a magyar közélet is hemzseg a Big Samhez hasonlatos nagyszájú, szakmai tudással nem feltétlenül megáldott, de rendkívül simlis figuráktól – mind a politikából, mind a futballból tudnánk hazai példákat hozni. Ám Allardyce története azt mutatja, vannak még országok, ahol az ilyen tettek nem maradnak következmények nélkül. Földi Bence október eleji publicisztikáját itt olvashatja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »