Nem lát esélyt a béremelésre Schmidt

Megalapozottnak tartja az önkormányzati dolgozók követeléseit, de a választásokig már nem lát esélyt a béremelésre Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.

A Somogy megyei Tab fideszes polgármestere Newsroom című műsorunkban elmondta: harminc százalékos reálbércsökkenést szenvedett el az önkormányzati szektor, az 1200 önkormányzati hivatalból csaknem hétszázban nem tudják a béreket rendezni, mert az adott településnek nincs elegendő adóbevétele.

A politikus kifejtette: a 36 ezer önkormányzati dolgozóból a magyar állam mintegy 25 ezer köztisztviselő bérét finanszírozza, a többiek bérét az önkormányzatoknak kellene kigazdálkodnia.

Azok a települések, ahol az adóbeszámítás miatt, mert olyan nagy mértékű az egy főre jutó adóerő képesség, harminckétezer forint felett van, ott egyáltalán nem ad támogatást a magyar államháztartás. Azoknak a településeknek a saját adóbevételeikből kell ezt megcsinálni. Innentől kezdve ők nem tudják megtartani ezt a létszám kategóriát, és státuszt, hanem annyit foglalkoztatnak, és vesznek fel, amennyit ők akarnak, hiszen a teljes költségvetésükből megy el az emberek fizetése – mondta el Schmidt Jenő.

Tekintse meg a teljes interjút!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »