Nem kapnak egynapi fizetést a sztrájkoló tanárok

A pedagógusok sztrájkbizottsága elfogadta a kormány javaslatát, hogy a sztrájk ideje alatt minden köznevelési intézménynek biztosítania kell a gyerekfelügyeletet és az étkezést – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkársága szerdán az MTI-vel.

Az április 20-i, egynapos sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatások értelmében minden diák mehet iskolába és egyéb köznevelési intézménybe április 20-án.

Az államtitkárság emlékeztetett: noha eddig nem vettek részt a köznevelési kerekasztalon, a minisztérium továbbra is várja az érintetteket.

Az Emmi tudatta azt is: azoktól, akik részt vesznek a sztrájkban,

levonnak egy napra eső munkabért.

Ennek összegét a távolléti díjra vonatkozó szabályok szerint kell meghatározni. Az akcióhoz csatlakozók az intézményben nyilvántartott, aznap rájuk irányadó munkaidő terhére vesznek részt a sztrájkban, pedagógusok esetén a kötött munkaidőre vonatkozó rendelkezések figyelembevételével – írták.

Az április 20-i, egész napos országos sztrájkot a pedagógusok sztrájkbizottsága hirdette meg, amelynek három tagja a Pedagógus Szakszervezet (PSZ), az Oktatási Vezetők Szakszervezete, valamint a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet. A PDSZ nem tagja a sztrájkbizottságnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »