Nem ismerte el a terhére rótt vádakat a mecsetbeli lövöldözéssel és gyilkossággal gyanúsított norvég férfi

Nem ismerte el a terhére rótt vádakat a mecsetbeli lövöldözéssel és gyilkossággal gyanúsított norvég férfi

A terhére rótt vádakat a mecsetbeli lövöldözéssel és gyilkossággal gyanúsított norvég férfi nem ismerte el, és nem hajlandó beszélni sem a nyomozókkal – közölte ügyvédje hétfőn Oslóban. A 21 éves Philip Manshaus vadászpuskával és pisztolyokkal felfegyverkezve érkezett a mecsetbe, a norvég főváros Baerum nevű elővárosában lévő Al-Noor Iszlám Központba szombaton, és lövöldözni kezdett. A támadásban egy ember megsebesült. A gyanúsítottat még aznap őrizetbe vették.

A hatóságok terrorcselekmény-kísérletként vizsgálják az esetet. A férfi hétfőn áll bíróság elé, addig előzetes letartoztatásban van, a rendőrség zárt tárgyalást kért. Manshaus otthonának átkutatásakor a rendőrök találtak egy holttestet.

Hírdetés

Mint kiderült, a 17 éves lány a férfi mostohahúga volt, és a gyanú szerint ő végzett vele.

A rendőrség szerint a letartóztatott “szélsőjobboldali nézeteket” vall, mert Vidkun Quisling második világháború alatti jobboldali kormányfőt, Adolf Hitler német vezető szövetségesét méltatta. Norvég sajtójelentések szerint a lövöldöző az interneten méltatta az ausztrál Brenton Harrison Tarrantot is, aki márciusban egy új-zélandi mecsetben rendezett vérfürdőt, 51 ember lelőtt.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »