Nem is 18 éves Renato Sanches, hanem 24?

Nem is 18 éves Renato Sanches, hanem 24?

Az Eb egész nap frissülő hírfolyamát ITT olvashatja.

Máris lehet újraírni a futball történelemkönyveit, hiába lett ugyanis 18 esztendősen az Eb-k történetének legfiatalabb kezdőjátékosa és a kieséses szakasz legifjabb gólszerzője is – Lengyelország ellen – a portugál Renato Sanches, kiderült, nem is annyi idős, amennyinek mondja magát, illetve amennyinek az Európai Labdarúgó-szövetség is ismeri.

A hivatalos jegyzőkönyvek szerint 1997. augusztus 18-án látta meg a napvilágot, ekkor azonban már – az AS napilap által közölt, Guy Roux által tett exmenedzseri nyilatkozat szerint – hatesztendős volt.

Renato Sanches nemrég igazolt át az európai futball nagy ígéreteként a Benficától a Bayern Münchenbe 35 millió euróért – a Manchester United helyett.

A játékos hivatalos születési dátuma mindössze 2002 óta ismert, születési bizonyítványát körülbelül 5 évvel szülei válását követően állították ki Franciaországban.

A játékos azt mondja, ő Portugáliában nőtt fel és 10 éve a Benfica alkalmazottja, fogalma sincs, hogy állíthatják róla, hogy hazudik az életkoráról.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »