Nem indokolt egy újabb kijárási tilalom Johannis szerint

Klaus Johannis államfő nem látja indokoltnak egy újabb szigorú karantén bevezetését, de az egészségügyi szabályokat be kell tartani – nyilatkozta szerdán.

“Nem látok indokot egy újabb, kijárási tilalommal járó szükségállapot bevezetésére, azonban láthatjuk, hogy úgy nálunk, mint máshol, emelkedőben van az új esetek száma, ezért nem győzőm hangsúlyozni: korlátozhatjuk a járvány terjedését, ha betartjuk a nagyon egyszerű, jól ismert szabályokat: a védőmaszk viselését, a fizikai távolságtartást, a zsúfolt helyek elkerülését, a kezünk tisztán tartását” – mondta a Cotroceni-palotában nyilatkozó Iohannis.

Hírdetés

Amennyiben az alapszabályokat mindenki betartja, minimálisra csökken a koronavírussal való megfertőződés veszélye a szavazóhelyiségekben – vélte.

“Ha mindenki betart néhány alapvető szabályt, azaz a védőmaszkok helyes viselését, a fizikai távolságot, a kéz, illetve a közösen használt tárgyak megfelelő fertőtlenítését, és kerüli a csoportosulást, akkor a megfertőződés kockázata a szavazóhelyiségekben a minimálisra csökken. Ilyen szempontból a voksolás, mint tevékenység, gyakorlatilag nem különbözik jelentős módon más tevékenységektől, amelyeket naponta végzünk, mint például a bevásárlás” – fejtette ki az államfő. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »