Nem hittek a késelő közmunkásnak, elítélték

Nem hittek a késelő közmunkásnak, elítélték

Nem hitt a késelő közmunkásnak a bíróság, a Budapest Környéki Törvényszék 12 évre ítélte a férfit több emberen elkövetett gyilkosság kísérletéért. Egyik áldozata bele is halt a sérülésbe.

A 60 éves közmunkás fiával italozott tavaly tavasszal az egyik ceglédi kocsmában. Szóváltásba keveredett az egyik vendéggel, aki ököllel arcon vágta. Nem hagyta annyiban, kimentek az utcára, ahol a verekedésbe többen bekapcsolódtak. A vádlott kést rántott, az áldozatot szíven szúrta, a másik két sértettet pedig gyomron. A szíven szúrt férfi meghalt a kórházban. A késelő azzal védekezett a bíróságon, hogy önvédelemből szúrt. „Ott arról szólt a dolog, hogy nem fizettem nekik, és szóvá is tette az elhunyt sértett többször, hogy odaki’ is, amikor cigarettáztunk, meg még mikor visszamentem is, hogy … hogy … nem tudom pontosan a szavakat, de szóval le akart csórni magyarul mondom. Látta nálam a pénzt, és biztos azért hívta össze a csapatot, hogy engem megtámadjanak” – mondta D. Imre vádlott.

Az ügyész szerint nem volt szó önvédelemről. „A vádlott védekezésének a lényege, az természetesen a jogos védelmi helyzet vázolása és az, hogy jogos védelmi helyzetben volt. Ez önmagában persze nem lenne teljesen kizárt, hogyha egy hatvanéves embert három fiatalabb megtámadja, és olyan helyzetbe kerül, hogy be van szorítva, körbe van véve, nem tud sehova menekülni, adott esetben a kezében lévő késsel hadonászik, kaszabol és ott okoz sérülést. Azonban álláspontom szerint egyértelműen bizonyítható az, hogy ez a helyzet nem az volt” – fogalmazott Papp László.

A védő szerint nem gyilkosság történt, hanem súlyos testi sértés, amelyért kisebb büntetés jár. A vádlott az utolsó szó jogán megbánta tettét. „Nem bántottam senkit, még a saját fiam, aki sok pofont megérdemelt volna, csak mindig az ital miatt veszekedtünk, akkor este is” – nyilatkozta D. Imre.

A bíró az ügyészi érvelést tartotta meggyőzőbbnek. „D. Imre vádlott bűnös több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, amely a büntető törvénykönyv 160.sz. 1. bekezdés és a 2. bekezdés f pontja szerint minősül. Ezért őt a bíróság 12 évi szabadságvesztésre és 10 évi közügyektől eltiltásra ítéli” – hangsúlyozta Katonáné Gombos Ilona.

A vádlott a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhat feltételesen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »