„Nem gondolja komolyan, hogy mi verjük szét a baloldali szavazókat?”

„Nem gondolja komolyan, hogy mi verjük szét a baloldali szavazókat?”

Volt szocialista miniszter által gründolt párt aprózza tovább a baloldalt. A Lévai Katalin vezette Lendülettel Magyarországért párt mind a 106 egyéni választókerületben indítana jelöltet – Budapesten a billegő körzetekben akár rajtuk is múlhat a Fidesz győzelme.

„Nem gondolja komolyan, hogy mi verjük szét a baloldali szavazókat,. Nem látom, hogy összefogás lenne a baloldalon, és miért feltételezzük azt, hogy akik ott vannak ők lennének az esélyesebb jelöltek. adjuk meg az esélyt szeretném ha megkapnánk azt az esélyt, hogy bebizonyíthassuk, hogy mi vagyunk a jobbak” – szögezte le a volt esélyegyenlőségért felelős miniszter. 

Billegő körzetben áll a rajtvonalhoz Móricz Eszter is, aki négy évvel ezelőtt a szocialista párt jelöltjeként csupán 277 szavazattal kapott ki a kormánypárti László Tamástól. A politikus az MSZP tagja volt, azután zárták ki, hogy a kvótanépszavazáson a fideszes álláspontot képviselte. Móricz most azt mondja, ha a DK jelöltje esélyesebb a mandátumért akkor visszalép a javára.

„Én az elmúlt három négy évben azt tapasztaltam folyamatosan, ez nem 2014-ben volt ez az online beszélgetés a választókkal, én azóta is önkormányzati képviselőként dolgozom ismerem az ottani emberek problémáját, és ők bátorítottak ők mondták, hogy most nem szabad kihagyni, tehát én abban bízom hogy akik akkor otthon maradtak, most el fognak jönni és az ígéreteikhez híven, minket fognak választani” – mondta a XV. kerületi önkormányzati képviselő.

Csupán 56 Voks volt a különbség 2014-ben a Fideszes Kucsák László és a Szocialista Kunhalmi Ágnes között a budapesti 15-ös választókerületben. Itt Földényi Györgyöt indítja a Lendülettel Magyarországért párt a mandátumért.

„Ha a választások előtt létrejön egy olyan együttműködési megállapodás és lehetőség, aminek reális esélye van a kormányváltásra, akkor természetesen a megfelelő lépéseket meg fogjuk tenni és ez mind a 106 egyéni jelöltünkre vonatkozik” – így reagált az MSZP elnökségi tagja a Lendülettel Magyarországért választási indulására. A DK azonban aggályosnak tartja a baloldal továbbosztódását. 

„Mindenki aki magát demokratának vallja, de most kezd önmegvalósításba az árt az ellenzék győzelmének, és végső soron árt Magyarországnak is” – jelentette ki Vadai Ágnes.

A Lendülettel Magyarországért egy hónap múlva közvéleménykutatást készít jelöltjei népszerűségéről. Azt ígérik: 10-15 százalék különbség esetén hajlandóak visszaléptetni politikusaikat az esélyesebb baloldali jelölt javára. Céljuk egyébként áprilisban mindössze annyi, hogy bekerüljenek a parlamentbe.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »