Nem fújta el a szél az Air Race-t

Nem fújta el a szél az Air Race-t

A szeles időjárás ellenére tartják a meghirdetett programot a Red Bull Air Race műrepülő-világbajnokság hétvégén sorra kerülő budapesti futamán.

„A jelenlegi időjárási előrejelzés ellenére a Red Bull Air Race versenyigazgatósága bízik abban, hogy a szombati budapesti Red Bull Air Race futam kvalifikációs repülései a meghirdetett program szerint alakulnak” – áll a versenyigazgatóságnak az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében.

 

A sorozat történetének 70. versenyén a pályát ismét a Lánchíd és a Margit híd közötti Duna-szakaszon alakítják ki.

A Red Bull Air Race sorozatnak a mostani a 10. idénye, a nyolcból még öt futam van hátra, Budapest a bajnokság negyedik állomása. Az úgynevezett Master Classban a német Matthias Dolderer vezet 30 ponttal, mögötte az amerikai Kirby Chamblissnek 20, a francia Nicolas Ivanoffnak pedig 19 pontja van. Az utánpótlásosztályban (Challenger Cup) az amerikai Kevin Coleman áll az élen 24 ponttal.

A műrepülők időmérő edzését szombaton 16 órától tartják, vasárnap 12 órakor az utánpótlásosztály, 14 órától pedig a Master Class pilótái mérik össze tudásukat. Besenyei Péter szombaton az időmérő előtt pályabemutató repülést tart, vasárnap 13.50-től pedig saját légi bemutatójával szórakoztatja majd a közönséget.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »