Nem fogad be több migránst a német város

Nem fogad be több migránst a német város

Lezárja kapuit a migránsok előtt Cottbus városa. Idén már többször is összecsaptak a városban a migránsok és a szélsőjobboldali aktivisták, de korábban is rendszeresek voltak az incidensek. Ezért a városvezetés úgy döntött, ideiglenesen, legalább néhány hónapra felfüggeszti az új migránsok elhelyezését – írja a Fox News.

Legutóbb két szíriai tinédzser sebesített meg késsel egy német fiatalt az arcán, miután összevesztek az iskolában. Előtte néhány nappal egy nagyobb szíriai tinédzsercsoport botokkal vert meg egy házaspárt a helyi bevásárlóközpont előtt.

A német egyetemvárosban közel 100 ezren élnek, és 2015 óta 3000-nél is több bevándorlót helyeztek el itt. Azonban már a kezdetektől fogva nagy a feszültség a migránsok és a helyiek között, Cottbusban él ugyanis az egyik legnagyobb német neonáci csoport: múlt évben 145 ismert szélsőséges aktivistát tartott számon a rendőrség.

Hírdetés

Nem Cottbus az első német város, amely megállj parancsol a migránsoknak: korábban Salzgitter, Delmenhorst és Wilhelmshaven függesztette fel az elhelyezést.

forrás: faktor.hu / hirado.hu

The post Nem fogad be több migránst a német város appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »