Nem fog több Waberer's kamionnal találkozni, mert megszűnik a márkanév

Nem fog több Waberer's kamionnal találkozni, mert megszűnik a márkanév

A Waberer’s International Zrt. alapítója és korábbi tulajdonosa, Waberer György 2018 nyarán fel fogja mondani a névhasználati jogot, ami azt jelenti, hogy a cégnek nevet kell változtatnia.

Waberer György korábbi cége mintegy 3500 kamionnal rendelkezik, Európa nagy részét lefedi, folyamatosan növekszik, cégeket vásárol fel, szóval igazán sikeres vállalatról van szó. A magyar milliárdos azonban tavaly túladott részesedésén, azt jelenleg már a Mid Europa nevű befektetési cég tudhatja magáénak.

Azzal, hogy a szállítmányozási céget éppen tőzsdére készítik vinni, előtérbe került egy olyan részlet is, ami egyébként a részvényjegyzéssel kapcsolatos kockázati leiratokban is megjelent: ez nem más, mint, hogy a márkanév védjegyszerződés alatt van, és nem tudni, hogy meddig.

A napi.hu pedig most azt írta, Waberer György kedd délután be is jelentette, hogy a Waberer’s márkanév és cégnév használatának jogát

az erről rendelkező szerződés lejártakor, 2018 nyarán felmondja.

Ezzel akár teljesen eltűnhetnek az utakról a kék-sárga napocskás kamionok, noha ellenben egyik napról a másikra jelenhet meg 3500 járművel egy új cégnév, amit megtanulhatunk.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »