Nem fizette ki a tableteket az ORÖ

Nem fizette ki a tableteket az ORÖ

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) ügyvédjének kínos magyarázkodásával és jogászkodásával kezdődött meg tegnap az a per, amit az Albacomp informatikai cég indított a cigányszervezet ellen.

A társaság azért kezdeményezett eljárást, mert állítása szerint az ORÖ nem fizette ki annak a 4500 táblagépnek az árát, amit hátrányos helyzetű diákok számára rendelt a cégtől. Az eszközök ára megközelíti a 70 millió forintot.

Bár a per tegnapi első tárgyalásán az informatikai cég jogásza tételesen bemutatta, hogy a táblagépeket mikor és hol adták át a cigányszervezetnek, valamint azoknak a diákoknak, akiknek a névsorát az ORÖ adta meg, a roma szervezet vitatja a cég szerződés szerinti teljesítését. Az ORÖ jogásza többször is azt hangsúlyozta, hogy a szervezetben történt hivatalvezető-váltás miatt nem állnak rendelkezésre a megfelelő dokumentumok. De azzal is védekezett, hogy azokat a tableteket, amelyeket a roma önkormányzat átvett, „nem helyezte üzembe” a cég. A perrel a roma önkormányzat időt nyert, a tárgyalás ugyanis októberben tanúk meghallgatásával folytatódik.

Mindeközben kiderült, hogy Farkas Flórián miniszterelnöki biztost is „érintett személyként” akarta kikérdezni a szabálytalanságok miatt megbukott Híd a munka világába program, illetve az Út a szakmaválasztáshoz program kapcsán a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF). Azonban az ORÖ egykori elnöke nem ment el a meghallgatásra. Erről a Népszabadság számolt be azután, hogy lapunk megírta, a szervezet egy másik volt vezetőjét, Hegedüs Istvánt kihallgatta az uniós szervezet. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egyébként a tegnapi kormányinfón közölte, nyomatékosan fogja kérni Farkas Flóriánt, hogy jelenjen meg az OLAF kihallgatásán.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 07. 01.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »