Nem érzi hibásnak magát, hogy az unokaöccse az emésztő-gödörbe fulladt

Nem érzi hibásnak magát, hogy az unokaöccse az emésztő-gödörbe fulladt

Nem tett vallomást a bíróságon az unokaöccse haláláért felelősségre vont férfi. A felügyelet nélkül hagyott kisfiú emésztő-gödörbe fulladt.

„Sértettet az udvaron hagyta, és nem szólt senkinek sem, tehát egyik családtagnak sem, hogy a gyermek ott maradt felügyelet nélkül. A sértett az utcára ment, odament a Cs. F.-ék által használt szennyvízgödörhöz. Mivel nem volt megfelelően biztosítva a szennyvízgödör teteje, abba beleesett, és belefulladt az alján lévő körülbelül 50 centiméter mély szennyvízbe” – foglalta össze a történteket a Somogy Megyei Főügyészség ügyésze, Vámos Tamás.

A férfit gondatlanságból elkövetett emberölésért áll a Kaposvári Törvényszék előtt. A tárgyaláson nem tett vallomást, ezért a bíró a nyomozati vallomását ismertette. „Arra a kérdésre, hogy szerinte ki a hibás, hogy a kisfiú meghalt. „Én abban vagyok hibás, hogy nem vittem a nagymamájához, de szerintem a nagymama a hibás, meg az édes anyukája. Szerintem nekik kellett volna, hogy odaügyeljenek a kisgyerekre” – áll a vallomásban, amit a Kaposvári Törvényszék tanácsvezető bírója, Duduka Attila ismertetett.

A másodrendű vádlott a szennyvízgödör tulajdonosa. Az ügyészség szerint az ő felelőssége abban áll, hogy nem fedte le tisztességesen a gödröt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »