Nem értenek egyet a nyugdíjak 40 százalékos emelésével

Nem értenek egyet a nyugdíjak 40 százalékos emelésével

A munkáltatói szövetségek és az üzletemberek egyesülete sem ért egyet a nyugdíjak 40 százalékos emelésével.

A költségvetési kiadások kampánycéllal való növelése, komoly kockázatot jelent az országnak, állítja a Romániai Üzletemberek Egyesülete, akik a gazdasági döntések meghozatalában körültekintést és felelősséget kértek a politikumtól. Véleményük szerint a nemzetközi piac nem fogja tolerálni a hosszú távú túlzott pénzügyi deficitet, mivel így csökken az ország pénzügyi besorolása.

Hírdetés

Arra figyelmeztetnek, hogy az ország számára jövőben a legnagyobb kihívás a gazdaság újraindítása lesz, hiszen csak ezekből a forrásokból lehet majd fedezni a szükséges kiadásokat. A Concordia Munkáltatói Szövetség képviselői szerint a nyugdíjak 40 százalékos emelése óriási kockázatot jelent, olyan körülmények között, hogy csak a koronavírus-járvány okozta krízis a GDP közel 10 százalékos hiányát okozza.

Hasonló állaspontot fogalmaz meg az ügy kapcsán az Amerikai Kereskedelmi Kamara romániai irodája is, amely az ország makrogazdasági egyensúlyának megtartására figyelmezteti a politikumot. A bruttó hazai termék közel 11 százalékos hiányát lehetetlen lesz pótolni a nemzetközi piacokról, vélekedik a Külföldi Befektetők Tanácsa is.

Marosvásárhelyi Rádió


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »