Nem érdemes halogatni a szakorvosi látogatást

Nem érdemes halogatni a szakorvosi látogatást

Az AGEL csoporthoz tartozó komáromi kórházban 2020 nyarától két fül-orr-gégészeti járóbeteg-szakrendelő működik gyerekek és felnőttek számára. Szakavatott orvosokkal és modern gyógyászati eszközökkel várják a betegeket, valamint egynapos sebészeti beavatkozásokat is végeznek. A járvány miatt sokan elhalasztották az orvosspecialisták felkeresését, de a javuló járványügyi helyzetre való tekintettel az orvosok kérik a pácienseket, ne halogassák tovább a szakorvosnál tett látogatást.

„A fül-orr-gégészeti járóbeteg-szakrendelőnkben teljes körű fül-orr-gégészeti vizsgálatokat végzünk felnőttek és gyermekek számára egyaránt, beleértve az egyensúlyzavarok vizsgálatát is. Természetesen a komáromi kórházban fekvő betegek számára is biztosítottak a fül-orr-gégészeti vizsgálatok, továbbá az onkológiai osztállyal együttműködve végezzük a betegek rendszeres szűrését fül-orr-gégészeti területen” – tájékoztatta portálunkat a fül-orr-gégészeti osztály vezetője, Iveta Csekesová szakorvos.

„A járvány alatt az egész országban csökkent a fül-orr-gégészeti szakrendelők látogatottsága, mivel a betegek a panaszaikkal legtöbbször a körzeti orvoshoz fordultak, illetve velük igyekeztek megoldani a gondjaikat. Jelenleg a járványhelyzet stabilizálódott, ezért kérjük a betegeket, ne halogassák tovább a szakorvosok felkeresését” – fogalmazott.

– sorolta a szakember. Hozzátette, a komáromi kórház fül-orr-gégészeti osztályának nagy előnye, hogy nagyon rövid a várakozási idő a vizsgálatokra és rendkívül figyelmesen és érzékenyen bánnak a gyermekpáciensekkel.

Az onkológiai osztállyal való együttműködésnek köszönhetően a kórház az arc és a nyak daganataival is foglalkozik.

Hírdetés

– fűzte hozzá a szakorvos.

Betegeink számára a legnagyobb előnyt egy speciális eszközzel végzett vizsgálatunk jelenti. „Ez egy vékony, hajlékony endoszkóp, amellyel aprólékosan megvizsgálhatjuk a felső légúti szerveket, az orrüreget, az orrgaratot, a gégét, a légcső felső részét, a garatot egészen a nyelőcső bejáratáig. A vizsgálat helyi érzéstelenítés nélkül is fájdalommentes és kimutatja a gyulladt vagy rákos elváltozásokat a nyálkahártyán. Ha bármilyen elváltozás gyanúja merül fel, mintát vesznek a rák diagnosztizálásához és kezeléséhez szükséges szövettani vizsgálathoz” – magyarázta.

Csekesová doktornőnek határozott véleménye van az elhalasztott vizsgálatokról.

– húzta alá.

Megjegyezte, a komáromi kórház felelősségteljesen betartja a járványellenes intézkedéseket, az egészségügyi személyzet védőfelszerelést használ, a járóbeteg-rendelő helyiségeinek fertőtlenítése természetes gyakorlat. A váróterem gyakori szellőztetése és a többi beteggel való minimális érintkezés garantálja a biztonságot mind a betegek, mind az orvosok számára.

(SZE/AGEL)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »