Nem engedi a kormány, hogy digitális tanrend legyen ott, ahol már szabad az oltás

Nem engedi a kormány, hogy digitális tanrend legyen ott, ahol már szabad az oltás

Lapértesülések szerint vannak tanárok, akik koronavírusos házastárs mellől kell, hogy bejárjanak tanítani.

Új koronavírus-ügyi intézkedési tervet kaptak az iskolák, ebben az szerepel, hogy aki megkapta a védőoltást vagy az elmúlt hat hónapban átesett a fertőzésen, nem minősül kontaktszemélynek – írja a Népszava.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) azt is közölte az intézményekkel, hogy azokon az évfolyamokon, ahol már elérhető az oltás, vagyis hatodiktól felfelé, nem lehet átállni digitális munkarendre – a „főszabály szerint”.

Hírdetés

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter a lapnak megerősítette, hatodik osztály felett nincs tanügyi intézkedés, járványügyi viszont lehetséges; ha egy vagy több diák megbetegszik, számukra a népegészségügyi hivatal elrendelhet karantént.

A lap értesülései szerint vannak tanárok, akik úgy járnak be, hogy házastársuk koronavírusosként karanténban van otthon. A PDSZ tanárszakszervezet szerint nagyobb szigorra lenne szükség.

A kormányzati portálon olvasható legutóbbi tájékoztatás szerint 225 ezer 12–17 év közötti diák vette fel az oltást, az érintett korosztály 38 százaléka.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »