Nem emelnek vádat a gorilla kilövése miatt

Nem emel vádat gondatlanság miatt az ügyészség annak a négyéves amerikai fiúnak az édesanyja ellen, aki tíz napja beesett a cincinnati állatkert főemlőskifutója körüli vizesárokba, és a gyermek védelme érdekében a gondozók lelőtték a gorillát.

Joe Deters Hamilton megyei ügyész hétfőn közölte, az anyával három másik gyermek is tartózkodott az állatkertben, és azokra figyelt, amikor a fiúcska átmászott a gorilla otthonát övező kerítésen, áthatolt a bokrokon, és beleesett a sekély vizesárokba. A helyi rendőrség a gyermek szüleinek felelősségét vizsgálta az incidens előidézésében, az állatkertre azonban nem terjedt ki a vizsgálat.

A Harambe nevű tizenhét éves, nyugati síkvidéki gorilla elpusztítása hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi médiában. Több mint félmillió ember írta alá a Change.org honlapon és a Facebookon közzétett tiltakozásokat, amelyek élesen bírálták a cincinnati rendőrséget és az állatkertet, amiért lelőtték a gorillát, és a szülők felelősségre vonását követelték, amiért nem vigyáztak gyermekükre.

Az állatkert vezetése elismerte korábban, hogy a több mint 200 kilogrammos állat nem fenyegette a gyermeket, de izgatott állapotban volt, és elkezdte vonszolni a gyermeket, ezért kellett lelőni.

A gyermeket kórházba vitték, anyja szerint sokkos állapotba került, néhány karcolást szenvedett.

Az állatkert kedden fogja újranyitni a közönség előtt gorillák kifutóját, amely körül magasabb korlátot emeltek. A külső kerítés tizenöt centiméterrel magasabb lesz, tetején és alján tömör fagerendákkal, felső részén kötélhálóval.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »