Nem először erőszakodkodott Kiss László?

Nem az első, nemi erőszakkal kapcsolatos ügye volt Kiss Lászlónak, amikor 1961 nyarán két társával a létesítmény egyik lakásában csoportosan megerőszakoltak egy fiatal lányt – írja a Blikk.

A lap információi szerint a nemi erőszak elsőfokú ítéletéből egy másik ügy részletei is kiderültek. Mint írják, Kisst még 1961 elején a Magyar Úszószövetség egy másik erőszakos tett miatt három hónapra felfüggesztette. Az esetből nem lett rendőrségi ügy, ám a testület elnöksége január 26-tól április 26-ig mindennemű sporttevékenységtől és az uszodák látogatásától eltiltotta a versenyzőt, mert 1960. december 30-án két társával szexre akartak kényszeríteni egy 18 éves lányt a margitszigeti medencében – teszik hozzá. Azt nem tudják, hogy kik voltak akkori tettestársai.

„Kiss László és még két sporttársa a sportuszoda szabad részé­ben körülfogták X. Y. 18. életévében lévő lányt, akit nyomban fogdosni kezdtek minden testrészén, így lábát, melleit és nemi szervét is megfogták, bár részletesen nem volt tisztázható, hogy a három úszó közül a fogdosásban kinek milyen szerepe volt”. „Kijelentették, hogy csak akkor engedik el, ha X. Y. megígéri, hogy Kiss Lászlóval és két társával közösülni fog” – idézi a Blikk.

„Az arra haladó úszómesternek odakiáltott, de Kiss és társai erre víz alá nyomták” – folytatódik az erőszakoskodás leírása. „A három fiú egyike még víz alatti közösülést is ajánlott. Az úszómester megjelenésére a három sportoló, így Kiss László is, elúsztak X. Y. közeléből, aki az esetet a sportuszoda igazgatóságának bejelentette, s a szorongatott helyzetet részben az úszómester is igazolta.”

Mint arról portálunk is beszámolt, az RTL Klub megtalálta azt a nőt, akit 1961-ben Kiss László volt úszószövetségi kapitány két társával együtt megerőszakolt. A Népszabadság megszólaltatta azt a rendőrtisztet is, aki 55 évvel ezelőtt kihallgatta többek között Kiss Lászlót. Martinkó Károly elmondta, hogy a volt úszószövetségi kapitánynak nem lesz könnyű dolga.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »