Nem elég, hogy idegen kontinensfoglaló, még buzi is? Na ezt már nem…

A karitatív segélyszervezetek értelmezhetetlennek és fölöslegesnek tartják a Soros által pénzelt Helsinki Bizottságnak a meleg menekültek ellátására vonatkozó kérdéseit. Az Alapjogokért Központ vezetője szerint a jogvédők vélhetően annak akarnak megágyazni, hogy a homoszexualitás a migránsok esetében üldözésre okot adó körülménynek minősüljön, így bárki bárhol jogosult legyen a menekültstátusra – írja a Magyar Idők.

A Soros György által támogatott szervezet nemrég közérdekű adatkérésben érdeklődött a Karitatív Tanácsnál arról, hogy milyen szolgáltatást nyújtanak a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális (LMBTI) menedékkérőknek a tranzitzónákban. Kapnak-e a karitatív adományok között például női borotvát, tisztasági betétet vagy terhesruhát a segélyszervezetektől. A Magyar Idők szerint a magyar karitatív segélyszervezetek értelmezhetetlennek tartják a Helsinki Bizottság kutatását.

A mi dolgunk az alapvető életfeltételek biztosítása a tranzitzónákban és a befogadóhelyeken is. Ez mindenkire vonatkozik, megkülönböztetés nélkül. Ezért értelmezhetetlen számunkra az a kérdés, hogy milyen speciális szolgáltatásokat nyújtunk az LMBTI közösséghez tartozóknak. Erről ugyanis nem tehetünk fel kérdéseket senkinek – nyilatkozta a lapnak Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász igazgatóhelyettese. A női borotvákról szólva megjegyezte: a tranzitzónákba biztonsági okokból női és férfiborotvát sem szabad bevinni.

Kőrösi-Gilicze Réka, a Református Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője pedig úgy fogalmazott: A küldetési nyilatkozatunk szerint szeretetszolgálatunk egy református hátterű, keresztény alapértékekre épülő, segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó segélyszervezet. Meggyőződésünk szerint az emberi élet képviseli a világon a legnagyobb értéket. Humanitárius eszközeinkkel fajra, nemre, vallásra, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül segítünk mindenkinek – fűzte hozzá.

Hírdetés

A karitatív szervezetekkel ellentétben nem tartja meglepőnek a Helsinki Bizottság kutatását Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője. A szakember szerint a Helsinki Bizottság korábban például pszichoszociális ellátást követelt LMBTI menedékkérőknek, ami alatt valószínűleg a homoszexuális migránsokat értették.

A nyílt társadalom eszméjét propagáló szervezetek sajnos minden szinten trollkodnak az emberi jogi fundamentalizmus eszköztárával, amelybe persze beletartozik a homoszexuálisok iránti „érzékenyítés” is
– jelentette ki Szánthó Miklós. Hozzátette: mostani akciójukkal ennek kapcsán vélhetően annak akarnak megágyazni, hogy a homoszexualitás a migránsok esetében önmagában üldözésre okot adó körülménynek minősüljön, így annak bemondása alapján bárki bárhol jogosult legyen a menekültstátusra. Ez, a szakértő szerint, nemcsak a józan észnek, de az eredeti nemzetközi szabályoknak is ellentmond, hiszen menekültstátusra a származási országhoz legközelebb eső, első biztonságos országban van lehetőség, ami például egy afgán esetében – akár homoszexuális, akár nem – nyilvánvalóan nem Magyarország.

Az Alapjogokért Központ vezetője szerint az igazi problémát az jelenti, hogy a Helsinki Bizottság és társai az ilyen akciókkal megpróbálják érzékenyítő nyomás alá helyezni a jogalkalmazó szerveket, ráadásul úgy, hogy közben érzékenyítőtréningeket tartanak bíráknak. Ezek a folyamatok pedig összeérnek, így a bíróságok is sokszor úgy érzik, polkorrekt döntéseket kell hozniuk a migránsügyekben.

Mindezt figyelembe véve egyáltalán nem indokolatlan, ha a jogalkotó szükségesnek látja a fellépést az ország szuverenitását sértő civil fundamentalizmus ellen – szögezte le Szánthó Miklós.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »