Nem csupán az adóhivatalok fogadják adóbevallásokat

POZSONY. Szélesíti azoknak a kapcsolattartó pontoknak a körét a Pénzügyőrség, ahol alkalmazottai átveszik a 2017. évi adóbevallásokat. Így nem csupán az adóhivatalokban, hanem számos városházán, a kultúrházakban, de például moziban, ügyfélközpontban vagy könyvtárban is leadhatják az adóbevallást – tájékoztatott Ivana Skokanová, a Pénzügyőrség szóvivője.

Az adóbevallást az adóhivatalokon, illetve azok szervezeti egységein túl további több mint 40, az ország különböző településein létesített elfogadóhelyen lehet benyújtani. Általánosságban véve a legnagyobb tömeg Pozsonyban és Kassán szokott lenni. A főváros lakossága éppen ezért a Ševčenko utcai adóhivatal mellett a Vladimír Clementis és a Radlinsky utcai adóhivatalban is leadhatja adóbevallását. Mindemellett a Tomášik utcai ügyfélközpont is az dózók rendelkezésére áll.

Kassán két másik adóhivatal mellett Kassa Város Magisztrátusának épületében is leadhatók az adóbevallások.

Hírdetés

A kapcsolattartó pontok számának növelésének eredménye, hogy sok városházán, a kultúrházakban, de például moziban, ügyfélközpontban vagy könyvtárban is leadhatják az adóbevallást – tájékoztatott Ivana Skokanová, a Pénzügyőrség szóvivője.

Az elfogadópontok kiterjesztésének tervezetébe a mobil irodahelyek kialakítása is szerepelt. Ezek a pozsonyi, Ševčenko utcai adóhivatal parkolójában kerültek elhelyezésre. Az autós, ún. "drive-in" adóbevallás benyújtás annyit takar, hogy a Pénzügyőrség képviselője átveszi a gépkocsivezetőtől az adóbevallást, az megkapja a bizonylatát, s anélkül, hogy gépjárművéből kiszállt volna, már folytathatja is útját.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »