Nem csak világelsőként, hanem US Open-győztesként ébredhet Kerber

Nem csak világelsőként, hanem US Open-győztesként ébredhet Kerber

Angelique Kerber nyerte az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét, miután a döntőben legyőzte a két Williams nővért kiejtő Karolína Pliskovát. A férfiak döntőjét ma este tízkor vívja Novak Djokovic és Stanislas Wawrinka.

Esélyeshez méltón kezdte a US Open női egyes versenyének döntőjét a világelső Angelique Kerber. A német teniszezőnő 6:3-ra hozta az első játszmát. A másodikban már nem volt ilyen könnyű dolga. A Williams nővéreket kiejtő Plískova 6:4-re nyerte a második etapot, így döntő szett következett. Kerber itt már visszatalált legjobb formájához, az utolsó játékban pontot sem engedélyezett ellenfelének, és 6:3, 4:6, 6:4-re nyerve ő szerezte meg a US Open idei bajnoki címét.

„A második szettben nem volt a legjobb a mozgásom, mindenképp változtatnom kellett. Nem volt könnyű, mert Karolína nehéz ellenfél, a harmadik játszmában még brékelőnye is volt. Nyugtatnom kellett magam, hogy oké, semmi baj, csak gondolkodj pozitívan. Higgy a saját játékodban. Voltam már ilyen helyzetben Ausztráliában, ott is a döntőben volt hullámvölgyem. Most is azért tudtam nyerni, mert hittem magamban, hittem a játékomban. El kell űzni a negatív gondolatokat, ennyi az egész” – mondta a meccs után Kerber.

Kerber a jövő hetet már világelsőként kezdheti, az utolsó német női világelső Steffi Graf volt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »