Nem csak Ronaldo lesz a portugálok nagy hiányzója

A nyári Európa-bajnokságon meggyőző teljesítményt nyújtó Renato Sanches, illetve Anthony Lopes kapus nem játszik a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportba került, Eb-győztes portugál labdarúgó-válogatott következő két mérkőzésén.

A 19 éves középpályás eredetileg kapott meghívót, de Fernando Santos szövetségi kapitány – a játékos új klubja, a Bayern München orvosi stábjával folytatott egyeztetés után – úgy döntött, eltekint a szerepeltetésétől a Gibraltár elleni barátságos találkozón, valamint a svájciakkal szembeni vb-selejtezőn.

A bajorokhoz a Benficától érkezett futballista augusztus 8-án izomsérülést szenvedett edzésen, és még nem épült fel teljesen.

Lopes a jobb vállát fájlalja, és a frissen elvégzett vizsgálatok megerősítették, hogy nincs játékra alkalmas állapotban. Az Olympique Lyon kapusának helyére José Carlos Marafona, a Braga hálóőre került.

Az már korábban eldőlt, hogy a csapat sztárjátékosa, Cristiano Ronaldo egyelőre nem játszik, mert még lábadozik az franciaországi Eb döntőjében elszenvedett térdsérüléséből.

A portugálok csütörtökön Portoban fogadják a gibraltáriakat, majd jövő kedden Bázelben kezdik vb-selejtezős sorozatukat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »