Nem csak magnéziumérc volt a hazánkban tartó vonaton

Huszonhárom migránst találtak Bulgáriában egy Magyarországra tartó, magnéziumércet szállító tehervonaton – közölte pénteken a bolgár belügyminisztérium.

A Törökországból érkező szerelvényen utazó menekülteket, akik között hét gyerek is volt, őrizetbe vették.

Az illegális határátlépők azt mondták, hogy Irakból és Szíriából származnak.

Rumjana Bacsvarova bolgár belügyminiszter közölte, hogy az elmúlt napokban nőtt a migrációs nyomás, bár nem támasztotta alá kijelentését számadatokkal.

Emellett nagyjából 1200 ember várakozik a határ törökországi oldalán, hogy Bulgáriába és ezzel az Európai Unió területére juthasson – mondta Bacsvarova a Focus bolgár hírügynökség szerint.

Bulgária délkeleti részén, Primorszko fekete-tengeri üdülővárosban csütörtökön 30 illegális bevándorlót vettek őrizetbe.

Tavaly mintegy 27 ezer migránst regisztráltak az ország hatóságai, ami 30 százalékkal kevesebb, mint 2014-ben.

Jogvédők a bolgár biztonsági erőkkel és önkéntes határvédőkkel szemben olyan vádakat fogalmaztak meg, hogy bántalmazzák az illegális határátlépőket.

Bulgária 270 kilométer hosszú közös határát Törökországgal – amely egyben az EU külső határa is – 2014 óta a kritikus szakaszokon drótkerítéssel védik. Június végéig a szófiai hatóságok a meglévő kerítésrészek meghosszabbítását tervezik, így azok teljes hossza eléri majd a 160 kilométert.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »