Nem csak kenyérrel él az ember, avagy böjti kihívás a „Szólj be a papnak” blog szervezésében

Nem csak kenyérrel él az ember, avagy böjti kihívás a „Szólj be a papnak” blog szervezésében

Négy pap és két lelkipásztor böjti kihívást fogalmazott meg a „Szólj be a papnak” blog szervezésében, főleg azokra gondolva, akik eddig még nem próbálkoztak böjtöléssel, vagy éppen nem tudják, hogyan csinálják jól.

A kihívásról szóló nyolcperces videót február 25-én tették közzé a „Szólj be a papnak” blogon. Ebben a kihívók – Hofher József SJ, a Szent Ignác Jezsuita Roma Szakkollégium lelkésze; Németh Áron református lelkipásztor; Restás László adventista lelkipásztor; Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója; Tokodi László OP szerzetes és Tóth László, a debreceni Megtestesülés-templom plébánosa – beszélnek arról, mi a böjt.

A böjt a lelki elmélyülést, az Istenhez közeledést szolgálja, másrészt a Földünk energiaforrásait rohamos ütemben felélő emberiség többletfogyasztását is mérsékelheti. A lelkivezetők ezért kifejezetten bátorítják, hogy az idei nagyböjtöt ökotudatos szemlélettel teljesítsék azok, akiket felhívásuk tettekre sarkall. Az egy hét múlva feltöltendő második videóban adnak majd néhány tippet is az ökoböjthöz, aminek több országban már hagyománya van.

Hírdetés

Aki pedig május 5-ig elküldi beszámolóját arról, hogy mit vállalt böjtként, és hogyan élte meg a negyvennapos böjti időszakot testileg és lelkileg, egy kétszemélyes hétvégét nyerhet egy ökoszálláshelyen.

A beszámolókat a [email protected] e-mail-címre várják írásos (max. 5000 leütés) vagy videós formában (max. 10 perc). A legjobbakat közzéteszik a „Szólj be a papnak” blogon és a kezdeményezés Facebook-oldalán.

Forrás, fotó és videó: Szólj be a papnak blog

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »