Nem csak egymást verték a manchesteri szurkolók

Nem csak egymást verték a manchesteri szurkolók

Tizenegy embert tartóztattak le a Manchester City – Manchester United városi rangadó után vasárnap.

Futballvezetőink bőszen hangoztatják, hogy Nyugat-Európában már nincs futballhuliganizmus, de egy komolyabb európai városi derbi után általában több letartóztatást eszközölnek arrafelé, mint amennyit Magyarországon egy egész szezon alatt. A Premier League igazán nem vádolható azzal, hogy tombolna az erőszak a mérkőzések előtt, alatt vagy után, de azért akármennyit is változott a legendás szigetországi huligánmentalitás, akármennyire szigorúak és néha már groteszkbe hajlóak az ottani pályarendszabályok – ha valaki felállva szurkol, akkor meccsekre tilthatják ki a stadionból –, azért előfordulnak kisebb-nagyobb incidensek.

A manchesteri meccs apropóján szerencsére most csak apróbb összetűzések voltak a stadion környékén, verekedés, rendzavarás, rendőrre támadás, dílerkedés, és ennek folyományaként tizenegy szurkoló a városi rendőrség fogdáján töltötte az éjszakát – írja az Espnfc.com.

Néhány nappal korábban, az MU Liverpool elleni Európa-liga mérkőzésén öt embert tartóztattak le, közülük négy volt a liverpooliak szurkolója. Akkor a drukkerek a lelátón csaptak össze.

A vasárnapi City–United meccset egyébként a Vörös Ördögök nyerték a fiatal tehetség, Marcus Rashford első félidőben szerzett góljának köszönhetően.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »