Nem csak az Országgyűlés, hanem a Szent Korona előtt is esküt tett az új jobbikos képviselő

Nem csak az Országgyűlés, hanem a Szent Korona előtt is esküt tett az új jobbikos képviselő

A jobbikos Pintér Tamás, valamint Hadházy Ákos, az LMP társelnöke képviselői esküt tett az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. szeptember 12-én.

Pintér Tamás a jobbikos Novák Elődöt váltotta, az LMP-s Schiffer András volt frakcióvezető helyét Hadházy Ákos Ányos vette át. A dunaújvárosi Pintér – azonban jobbikos szokások szerint – nem csak az ülésteremben, hanem a Szent Korona előtt is esküt tett.

A különleges esemény alatt a parlamenti újonc egyik oldalán Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a másikon Volner János a párt frakcióvezetője állt. A Jobbik képviselői egyébként arra esküsznek, hogy csak és kizárólag a nemzetet fogják szolgálni, nem engednek semmilyen külső nyomásnak és fenyegetésnek, óvják a nemzetet a hazugságtól, nélkülözéstől és a szolgaságtól.

A képviselők általában azt is kinyilvánítják, hogy amennyiben a párt elnökségének kétharmados döntése alapján alkalmatlanná válnak képviselői feladatukra, úgy mandátumukat azonnal visszaadják. Mint az ismeretes Novák Előd ennek az eskünek a szellemében mondott le.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »