Nem bánta meg tettét a bevándorlókra lövöldöző olasz politikus

Kihallgatták az olaszországi Maceratában bevándorlókra lövöldöző férfit, ám csak annyit árultak el a hatóságok, hogy nem bánta meg a támadást. Az olasz sajtó viszont már sok mindent kiderített a 28 éves férfiról. Büntetlen előéletű, de régóta szimpatizált bevándorlásellenes csoportokkal. Sőt, a migránsellenes Északi Liga színeiben tavaly indult is az önkormányzati választásokon, de végül nem lett képviselő.

Vasárnap este tették közzé a felvételeket az olasz hatóságok. Ezen jól látszik, ahogy hirtelen lefékez a fekete Alfa, és az ablakban megjelenik egy pisztolyt tartó kéz, lövések dördülnek, majd az autó elrobog. Egy bár előtt állt meg az autó, a bent lévők összerezzentek a lövések hallatán, majd fedezéket kerestek.

A felvételek közzététele előtt néhány órával házkutatást tartottak Luca Triani, a feltételezett lövöldöző maceratai lakásán, ahol anyjával együtt élt. A rendőrök által készített videón jól látszik, hogy a hálószobája egy igazi hazafiéra hasonlított. Az asztala egy kelta keresztes lobogóval – a fehér fajvédő szervezetek egyik közkedvelt szimbólumával – volt letakarva, ágya mellett pedig ott hevert Hitler fő műve, a Mein Kampf, továbbá más, a nemzetiszocializmushoz vagy a fasizmushoz kapcsolódó kiadvány.

A rendőrök már nem sokkal a szombati lövöldözés után tudták, hogy egy hazafival van dolguk, akit persze gyorsan el is kaptak. Azt is feltételezték, hogy lövöldözésnek köze lehet egy minapi gyilkossághoz. Egy fiatal olasz nő holttestét feldarabolva találtak meg Macerataban, és az esettel kapcsolatban egy nigériai férfit őrizetbe vettek. Az áldozat és a gyilkossággal vádolt fekete bőrű bevándorló is kábítószerfüggő volt. A drogkereskedelemből élő gyanúsítottról kiderült, hogy tavaly már elutasították menedékkérelmét, de mégis az országban tudott maradni.

A szombati lövöldözés esetében a rendőrök önbíráskodásra, bosszúra gyanakodtak, ami a besokallt olasz kihallgatásán be is bizonyosodott. A rendőrség szerint Luca Triani határozottnak tűnt, és tudatában volt tettének, amit nem bánt meg.

Hírdetés

Kizárt, hogy a meggyilkolt lány és a szombaton letartóztatott férfi ismerte egymást. A legvalószínűbb feltételezés az, hogy az őrült akció megtorlás volt, őrült bosszú – fogalmazott a helyi idióta rendőrezredes.

A 28 éves Luca Triani a mozgó autóból nyitott tüzet szombaton kimondottan négerekre. Hat afrikai bevándorló megsebesült. Négyüket már kiengedték a kórházból, kettőjük állapota súlyosabb.

A Maceratában élő nigériai közösség szombat délutánra szolidaritási megmozdulást tervezett a meggyilkolt lány emlékére, ám ezt a lövöldözés, és a további “rasszista támadásoktól való félelem” miatt elhalasztották.

Most mindannyian áldozatok vagyunk ebben a történetben. Mégis szeretnénk kifejezni részvétünket meggyilkolt a lány családjának, mert Pamela ezt nem érdemelte meg – mondta a Macerataban élő nigériai közösség vezetője.

Traini egyébként büntetlen előéletű volt, 2017-ben az Északi Liga párt önkormányzati képviselő-jelöltje volt, de nem választották meg. Korábban kapcsolatot tartott a neofasiszta pártokkal is.

(Híradó nyomán)


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »