Nem az a tét, hogy a Jobbik él, vagy hal: „a magyar demokrácia a következő időszakban fog eldőlni”

Nem az a tét, hogy a Jobbik él, vagy hal: „a magyar demokrácia a következő időszakban fog eldőlni”

A Jobbik frakcióvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján felidézte: az ÁSZ a Fidesz hatalmi érdekeit képviselve úgy döntött, hogy anyagilag megsemmisíti a Jobbikot és lehetetlenné teszi a 2018-as választásokon való elindulását, ennek érdekében a Jobbikra egy példátlanul magas, 660 millió forintos büntetést szabtak ki. Volner János kiemelte azt is, „az ÁSZ az 50-es évek diktatúráját idézve meg sem próbálta indokolni”, hogy az általuk tiltott párttámogatásnak nevezett 330 millió forint milyen tételekből állt össze.

„Csak közölték a végösszeget, és annyi!”

– fogalmazott a politikus.

Volner János szerint azonban a Fidesz elkalkulálta magát, amikor a Jobbik adománygyűjtésbe kezdett, hogy legyen esélye elindulni a 2018-as választásokon, nagyon sokan megértették, hogy itt nem a Jobbik ügyéről van szó, hanem hogy „az egyre inkább diktatórikus eszközökkel dolgozó Fidesz-kormány megpróbálja megszüntetni a demokráciát, és megpróbálja a legerősebb ellenzéki párt indulását ellehetetleníti”. Nem az a tét, hogy a Jobbik él, vagy hal, „a magyar demokrácia a következő időszakban fog eldőlni” – hangsúlyozta a frakcióvezető.

Hírdetés

Beszédes és sokatmondó, hogy egyes fideszközeli újságírók már arról beszélnek, hogy az adománygyűjtés sikere megrémítette Orbán Viktort, és a kormánypárton belül már azon gondolkodnak, hogy Jobbiknak mégiscsak később, a választások után kelljen a bírságot befizetni.

Itt nem kegyet kell gyakorolni, amely a Fidesz hatalmi érdekeinek megfelel, nem egyedi eseteket kell szabni, annak érdekében, hogy Orbán Viktor hatalmon tudjon maradni, hanem demokratikus intézményrendszert kell fenntartani, ahol nem a “kocsonyaként remegő ÁSZ-elnök, volt pártkatona”, és nem a hozzá hasonló emberek jelentik a demokrácia alappilléreit – reagált minderre Volner János.

Volner János végül kijelentette:

“nekünk az a célunk, hogy a magyar társadalmat összefogjuk, annak érdekében, hogy ezt a diktatúrát meg tudjuk állítani, a diktatúra kiépítését megakadályozzuk”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »