Nem állunk jól. Az újszülöttek csaknem fele házasságon kívül születik

Nem állunk jól. Az újszülöttek csaknem fele házasságon kívül születik

Érdekes térképet tett közzé twitter-oldalán Milos Popovic, az amerikai Columbia Egyetem konzultánsa. A térkép, melyet az Eurostat adatai alapján készített, azt mutatja, hogy az egyes európai országokban milyen arányban születnek házasságon kívül a gyerekek.

A térkép szerint a V4-es országok közül Lengyelországban a legjobbak az eredmények, itt ugyanis az újszülöttek 25%-a születik házasságon kívüli kapcsolatból. Szlovákiában már rosszabb a helyzet, nálunk az újszülöttek 40,2%-a látja meg házasságon kívül élő családban a napvilágot.

Popovic térképe szerint Magyarországon az újszülöttek 46,7%-a, Csehországban pedig a 48,6%-a születik házasságon kívüli kapcsolatból.

Hírdetés

Európát tekintve, Görögországban a legjobb az arány, náluk csupán az újszülöttek 9,4%-a születik házasságon kívül. Ha Törökországot is Európába sorolnánk, akkor 2,9 százalékával az első lenne.

Popovic minden esetben az élveszületésekből számolta az arányokat, azt azonban nem tüntette fel, hogy mely időszakot vizsgálta. Tekintve a Magyarországon életre hívott CSOK-ot, ha a program indítása előtti időszakot vette alapul, akkor déli szomszédunknál jócskán változhatott ez az arány.

Körkép.sk

Nyitókép: twitter.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »