Nem áll le a Pannon Takarék Bank

Egyesült a Pannon Takarék Bank Zrt.-vel a Lébény-Kunsziget Takarékszövetkezet és a Bakonyvidéke Takarékszövetkezet október 1-jén, a Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében, valamint a fővárosban működő Pannon Takarék így több mint 90 milliárd forintnyi portfóliót kezel, fiókjainak száma pedig 52-re bővült – közölte a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ).

Az egyesült pénzintézet keddtől fogadja az ügyfeleket.

A tájékoztató szerint a Pannon Takarék Bank az elmúlt években több sikeres fúziót hajtott végre, a pénzintézet tavaly augusztus végén egyesült a Környe-Bokod, valamint a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezettel.

Hartmann Imre, a Pannon Takarék Bank elnöke kiemelte: a 75 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és a 15 milliárd forintos befektetési állománnyal a bank 90 milliárd forint portfóliót kezel és több mint 5 milliárd forint saját tőkével rendelkezik, amivel a második legnagyobb takarék Magyarországon. A munkatársak létszáma több mint 300.

A Pannon Takarék továbbra is tagja a szövetkezeti hitelintézetek integrációjának és tagja marad a takarékok intézményvédelmi feladatait ellátó Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének, valamint a Takarékok Garanciaközösségének, így a bankban elhelyezett megtakarításokat az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) védelmén felül a takarékok saját Tőkefedezeti Alapja is védi – közölték.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »