Nem áll le a Fudan előkészítése

Nem áll le a Fudan előkészítése

A kormánynak jövő év végéig kell beszámolnia az előkészületekről. Orbán Viktor azt mondta, népszavazás lesz a kérdésben.

A jövő héten már végszavazhatnak a Fudan Egyetemmel kapcsolatos két törvényjavaslatról, miután a kormánypárti többségű törvényalkotási bizottság csütörtöki ülésén támogatta az előterjesztéseket – írja a Népszava.

A lap szerint az eredeti javaslathoz csupán az LMP-s Demeter Márta bizottsági alelnök által csak „vörös farokként” emlegetett passzust toldották hozzá, miszerint a kormány legkésőbb 2022. december 31-ig beszámol az Országgyűlésnek a beruházás előkészítéséről és a megvalósítás tervezett költségeiről.

A törvényekkel nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá minősítik a projektet,

Hírdetés

felhatalmazást adnak a kormánynak arra, hogy rendeletben jelölje ki az új kínai campus megvalósításához szükséges fejlesztési területet.

A bizottság által elfogadott két törvényjavaslattal a fejlesztési terület legértékesebb Duna-parti telkeit és a Nagyvásárcsarnok felújításra kijelölt műemléképületét is átadják a még csak előkészítés előtt álló beruházásnak, ingyen. A kollégiumi funkciótól megfosztott Diákvárost pedig a korábbi tartalékterületekre tolják át.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a csütörtöki Kormányinfón Orbán Viktor a Fudan Egyetemmel kapcsolatban kifejtette: egy egyetem megalapításának ügye felsőoktatási szakmai kérdés, de a baloldal ebből politikai kérdést csinált, és az ilyet nem lehet szakmai megoldással rendezni. Ezért nem lát más megoldást, mint hogy ha megvannak a tervek,

népszavazáson döntsenek az emberek.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »