Nem akarnak több megszorítást az olaszok

Sutba dobná a megszorításokat és többet költene az olasz állam annak érdekében, hogy megmentse az ország haldokló gazdaságát. Ehhez azonban előbb meg kell győznie az Európai Bizottságot a maga igazáról, a közösséggel kötött megállapodás rendelkezései ugyanis szigorú költségvetésihiány-csökkentést írnak elő 2017-re.

Carlo Carlenda fejlesztési miniszter a La Stampa című napilapnak arról beszélt: a kormány megpróbálja megértetni Brüsszellel, hogy valahogy muszáj felpörgetni a beruházásokat, erre pedig költeni kell.

A brit The Independentnek pedig Davide Policastro politikai elemző nyilatkozta, hogy az új megállapodásra feltétlenül szükség van ahhoz, hogy az ország „újraindítsa” megrekedt gazdaságát.

Azt még pénteken tették közzé, hogy a második negyedévben egyáltalán nem tudott növekedni a mediterrán állam gazdasága, ami még az első negyedéves 0,3 százalékos harmatgyenge pluszhoz képest is elkeserítő. Szakértők szerint a kormány még a nem túl ambiciózus, 0,8 százalékról szóló idei GDP-növekedési előrejelzését is visszafoghatja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »