Nem akarnak sem időgépet, sem szellemvasutat a 3-as metró utasai

Nem akarnak sem időgépet, sem szellemvasutat a 3-as metró utasai

Az élet- és balesetveszélyes helyzet elhárítása elsődleges szempont, ezt nem írhatja felül semmilyen kormányzati üzleti érdek, reagált a Jobbik arra a hírre, hogy Tarlós István főpolgármester a 3-as metró felújítására szánt 140 milliárd forintos keret megfelezésére készül. A jobboldali ellenzéki párt szerint a felújítás csúszása a kormány felelőssége, a Fidesz politikusa szerint viszont a pénzügyi viták természetesek.

Tokody Marcell, a fővárosi önkormányzat jobbikos képviselője szerdán sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a 3-as metró állomásainak felújítására nemcsak azért lenne szükség, hogy az utasok ne egy ’70-es, ’80-as évekbeli időutazásként éljék meg a metrózást, de akadálymentesítés szempontjából is elengedhetetlen lenne. Azonban a költségcsökkentéssel ez a munkálat elmaradna, ebben az esetben viszont

“nem felújításról, hanem pusztán csak az élet- és balesetesélyes helyzet elhárításáról beszélünk”

– fogalmazott a politikus.

Tokody Marcell ugyanakkor hangsúlyozta, a legégetőbb probléma továbbra is a 3-as metró műszaki állapota, amelyről 2011-óta tud a fideszes városvezetés, azonban az eltelt öt évben mégsem történtek meg az infrastrukturális fejlesztések, tette hozzá. A jobbikos képviselő azt pedig a kormány szégyenének nevezte, hogy a metrópótló buszok hiánya miatt több mint féléves csúszásban van a felújítás.

Emlékeztetett, a Jobbik több mint tízezer aláírást gyűjtött össze a munkálatok mielőbbi elkezdéséért,

“több mint 10 ezer ember követeli, hogy retró metró és szellemvasút helyett normális hármas metrója legyen Budapestnek”

– közölte Tokody Marcell.

Európai színvonalú stadionok helyett európai színvonalú hármas metrót szeretnénk – mondta el Tokody, hozzátéve: az élet- és balesetveszélyes helyzet elhárítása elsődleges szempont, ezt nem írhatja felül semmilyen kormányzati üzleti érdek.

Ez természetes…

– A pénzügyi viták természetesek, ezért van egy Nemzetgazdasági Minisztérium, ami őre a költségvetésnek – válaszolta lapunk érdeklődésére Selmeczi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője.

“Természetesen ezer olyan hely van, ahová rá tudnék most mutatni, hogy hova kellene pénz”

– mondta el a kormánypárti politikus a 3-as metró felújítása kapcsán.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »