Nem akarnak a republikánusok Trumpra szavazni

Szövetségi bírósághoz fordult helyi idő szerint pénteken a republikánus konvenció egyik küldötte az Egyesült Államokban, mert nem akar Donald Trumpra szavazni a jelöltállításkor.

Carrol Correll, aki a republikánusok virginiai küldötte lesz, úgy véli, azáltal, hogy a helyi előválasztáson győztes Trumpra kell szavaznia, csorbulnak alkotmányos jogai. Correll közölte: nem szavaz a New York-i milliárdosra, mert nem tartja alkalmasnak arra, hogy elnök legyen. Virginia állam törvényei viszont pénzbüntetéssel sújtják azokat a pártküldötteket, akik a jelöltállító gyűlés első szavazásakor nem az államban győztes indulóra szavaznak.

Henry Paulson, aki George W. Bush republikánus elnök pénzügyminisztere volt, szintén közölte: “elképzelhetetlennek” tartja, hogy Trump legyen az elnök, és inkább Hillary Clintonra fog szavazni.

Paulson szerint Trump félrevezeti az embereket, és nem alkalmas arra, hogy elnök legyen.

“Csak arra tudok gondolni, hogy mi lett volna, ha egy Trumphoz hasonló, megosztó alak lett volna az elnök a 2008-as pénzügyi összeomlás idején, amikor életbevágóan fontos volt a vezetői képesség, a kompromisszumkészség és az óvatos elemzés”

– írta a Washington Post című napilapban Paulson, aki pont abban az időszakban volt pénzügyminiszter.

Szintén Clintont támogatja Brent Scowcroft, aki két republikánus amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadójaként is szolgált, és hasonlóan nyilatkozott Richard Armitage, aki szintén a Bush-kormány idején volt külügyminiszter-helyettes.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »