Nem akar visszatérni "megaláztatása helyszínére" a Nyíregyházán lövöldöző román orvos – a kiadatás ellen fellebbez a gyilkos

Fellebbezett magyarországi kiadatása ellen a nyíregyházi gyilkosság elkövetésével gyanúsított román orvos, Dan Stamatiu, így átadása a magyar hatóságoknak elhúzódhat – közölte kedden a Maszol.ro portál.

A gyanúsított mellé hivatalból kirendelt ügyvéd a portál kérdésére közölte: hétfőn iktatta a kiadatási határozat elleni fellebbezést. Szerinte az ügy azután kerül a legfelsőbb bíróságra, hogy csütörtökön lejár a fellebbezési határidő. “A dosszié várhatóan jövő héten jut el Bukarestbe, és megjósolhatatlan, hogy mikorra tűzik ki az első tárgyalás időpontját” – magyarázta az ügyvéd.

A kiadatást alapfokon elrendelő Kolozsvári Táblabíróság szóvivője a portálnak elmondta: a gyanúsított jelenleg a kolozsvári rendőrség fogdájában van, és várhatóan ott is marad a jogerős ítéletig, melyet a legfelsőbb bíróság hoz meg ügyében.

Az orvost kiadatása után Magyarországon állítják bíróság elé, de ha szabadságvesztésre ítélik, akkor Romániában fogja letölteni a börtönbüntetését. Ezt a kolozsvári táblabíróság is a kiadás feltételeként szabta meg a honlapján közzétett ítéletében.

Az orvos múlt szerdán lőtt rá egy házaspárra Nyíregyházán, egy Friss utcai családi házban. A 40 éves nő meghalt, 46 éves férjét életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. A feltételezett elkövetőt a román rendőrök csütörtökön Kolozsváron fogták el, tettét a román hatóságoknak elismerte. Azt kérte azonban, hogy ne adják ki Magyarországnak, mert állítása szerint ott megalázták.

(MTI)

Előzmények:

"Igazi román vagyok" – azért szökött Erdélybe a gyilkos, mert azt hitte, akkor nem magyar földbe temetik el

"A román Dani megölte anyuékat" – menekülés közben meg is bírságolták gyorshajtásért a gyilkost

Kolozsváron kapták el a Nyíregyházán gyilkoló románt

Rálőttek egy házaspárra Nyíregyházán, a nő nem élte túl – ezt a románt keresik a gyilkosság miatt

 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »