Nem akar gyalogolni a Kovászna megyei prefektus

Nem akar gyalogolni a Kovászna megyei prefektus

Pert indított Sebastian Cucu Kovászna megyei prefektus azért, hogy gépjárművel is be lehessen hajtani az egykori Fogolyán-házban berendezett kormányhivatal épületéhez.

0fotersep5_bA főtér irányából közelítené meg a Kovászna megyei prefektus a kormányhivatal székházát

A kormánymegbízott a sepsiszentgyörgyi bíróságon támadta meg azt a városrendezési tervet, amelynek munkálatait már elvégezték, és amely a sepsiszentgyörgyi főtér alsó részére vonatkozik – közölte csütörtökön Antal Árpád polgármester. Mint mondta, a prefektus kívánsága az, hogy gépjárművel is be tudjon hajtani a kormányhivatal elé.

„A prefektus valamiért ragaszkodik ahhoz, hogy a főtéren közelítse meg az intézményt, játszó és bicikliző gyerekek között. Lehet, hogy kénytelenek leszünk egy olyan táblát kitenni, amin az áll: behajtani tilos, kivéve 22 és reggel 7 óra között az áruszállítókat és a kormánymegbízottat” – mondta Antal Árpád. A prefektus kifogása azért is furcsa, mivel a szentgyörgyi önkormányzat ingyenes parkolóhelyeket különített el a megyei tanács és a prefektúra munkatársai számára a Mihai Viteazul tér alsó részén, néhány méternyire a székháztól.

A prefektus egy korábbi kérése miatt egyébként a sepsiszentgyörgyi önkormányzat már módosított a főtér felső részét, a Sárkány-dombot is magában foglaló terven. Az elképzelés szerint a Gábor Áron utcából leágazást építenének a megyei önkormányzat épületéig, így téve autóval is megközelíthetővé a prefektúrát. A Sárkány-dombot is magában foglaló városrendezési tervet Sebastian Cucu még az elmúlt évben támadta meg a bíróságon, arra hivatkozva, hogy azt nem hagyta jóvá a védelmi és a belügyminisztérium, illetve a Román Hírszerző Szolgálat (SRI). Emiatt felfüggesztették a munkálatokat, így a gépjárműbejáró sem készülhetett el, jelenleg a három bukaresti hatóság engedélyére várnak.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »