Nem ad pénzt a smeres miniszter Dankoéknak a szliácsi reptérre

Nem ad pénzt a smeres miniszter Dankoéknak a szliácsi reptérre

Ladislav Kamenický (Smer-SD) pénzügyminiszter nem szabadít fel forrásokat a Védelmi Minisztérium számára a szliácsi repülőtér felújítására. Az 55 millió euró értékű beruházást saját büdzséjéből kellene kigazdálkodnia a jelenleg még az SNS kezében lévő minisztériumnak.

Szerdán jelent meg a sajtóban, hogy Gajdošék négy év alatt, 55 millió euróból szeretnék felújítani a szliácsi repteret, mely a korábban vásárolt amerikai F-16-osok állomáshelye lenne. A védelmi tárca szerint a repülőtér jelenleg nincs olyan állapotban, és nem felel meg azoknak a technikai feltételeknek, melyek mellett működtethetnék az új vadászgépeket.

A pénzügyminiszter azonban már augusztus közepén arra szólította fel kollégáit, hogy kezdjenek el spórolni, ugyanis másként veszélybe kerül a kiegyenlített állami költségvetési cél.

A Költségvetési Felelősségvállalás Tanácsa is arra figyelmeztetett, hogy ha a kormány nem fogad el kiegészítő intézkedéseket, a közigazgatási deficit elérheti az 1,14 milliárd eurót, tehát a GDP 1,19 százalékát.

Hírdetés

Emlékeztetőül, márciusban Andrej Danko (SNS) házelnök a kormányból való kilépéssel fenyegetőzött, ha Pellegriniék elfogadták volna azt az amerikai ajánlatot, mely szerint 100 millió euróból felújították volna a szlovákiai légibázisokat.

„Szlovákiának van elég pénze, Szlovákia területén más ország hadserege a gyakorlatokon kívül nem teheti be a lábát”

mondta akkor Danko.

A Most-Híd nem érti az SNS hirtelen véleményváltozását

hnonline.sk, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »