Nem a lakosokkal fizettetik meg a párkányi csőtöréskor keletkezett vízkárt

Nem a lakosokkal fizettetik meg a párkányi csőtöréskor keletkezett vízkárt

Csőtörés miatt hétfőn sok párkányi háztartás víz nélkül maradt, sok helyen pedig késő estig sárgásbarna lé folyt a csapokból. A lakosok hivatalos tájékoztatást arról, hogy mi történt és mi várható, nem kaptak.

Többen lapunkhoz fordultak azzal a kéréssel, hogy próbáljuk meg kideríteni az okokat és azt, mire számítsanak. Felvettük a kapcsolatot a lakáskezelő vállalattal, a Nyugat-Szlovákiai Vízművek párkányi és érsekújvári központjával valamint a városi hiavatallal is, de hivatalos tájékoztatást sehol sem kaptunk. Kérdéseinket elküldtük a vízművek nyitrai vezetőségének is. Tegnapi lapázártánkig nem válaszoltak.

Hírdetés

Marek Burarnský gyártási igazgató válaszait szerdán kaptuk meg. Ebben arról tájékoztat, hogy a problémát a Szent István utcai vízvezetéken keletkezett hiba okozta. „A vízhiány harminc háztartást és a Blla bevásárlóközpontot érintette” – tájákoztatatta lapunkat Marek Buranský. Megjegyezte, hogy nem egész napos leállásról volt szó. „Az említett helyeken 7 és 14 óra között nem volt víz. A lakosok vízellátásáról gondoskodtunk. Ciszternás autóval vittünk vizet a Billa parkolójába” – közölte. A víz elszíneződését az okozta, hogy a víznyomás leoldotta a vezeték faláról az üledéket. Miután kijavították a hibát, a fővezetéket átmosták, így a mellévezetékekben maradt víz lehetett az oka annak, hogy sok háztartásban még a késő esti órákban is zavaros, piszkos víz folyt a csapból. Az elfolyt víz nem ment át mérőórán, így a vízkárt nem fogják kiszámlázni.

Marek Buranský állítja: a helyzetről a lakáskezelő vállalatot, a városi hivatalt és a Billa bevásárlóközpontot is értesítették, és a vízművek honlapján is szerepelt ezzel kapcsolatos közlemény.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »