Nem a cigány ellen nyomoz a "rend"őrség, hanem a segíteni próbáló konyári polgármester ellen

Nem a cigány ellen nyomoz a "rend"őrség, hanem a segíteni próbáló konyári polgármester ellen

Az őszinte szavai miatt meghurcolt tanár 2014-ben megkapta a helyi közösség bizalmát, polgármesterré választották. A Haon alább olvasható cikkéből kiderül, hogyan akadályozza a pintérség a rendrakását.

A faluvezető a rendőrség munkáját akarta segíteni azzal, hogy kamerával rögzítette a vélt törvénysértéseket.

A Vig Szilárd (független) konyári polgármester, kontra Rézműves Károly csörtében eddig a faluvezetőnek állt a zászló, ám az állattartással foglalkozó férfi hamarosan – sportnyelven szólva – akár egyenlíthet is, hiszen úgy néz ki, visszájára fordul a polgármester Rézműves ellen zaklatás miatt tett feljelentése. Rézműves elmondása szerint ugyanis Vig Szilárd sorozatosan videófelvételeket készített a cigány férfiről, és ezzel őt olyan kijelentések kimondására késztette, amely után őt fel tudta jelenteni. Emiatt vetődhet fel a gyanú, hogy a polgármester elkövette a zaklatás vétségét.

– Vig Szilárd megállt az autóval a kövesúton és kamerázni kezdett. Erre én kihívtam a rendőrséget, de mire kijöttek, a polgármester már elment. Mindig csak rólam és a családomról készít felvételeket. Hogy miért? Erre nem mond semmit – magyarázza Rézműves Károly, aki nem titkolja, az utóbbi hónapokban szabálysértés miatt egy 25 ezer és egy 10 ezer forintos csekket küldött neki a rendőrség, mert a lova elszabadult, és hazament egy erdőn keresztül, illetve kirepült az egyik baromfija az utcára. Állítása szerint a büntetések mögött a polgármester ténykedése áll. Ha nem figyelné folyamatosan, nem jutottak volna tudomására az állítólagos törvényszegései. Megjegyzi, hogy a törvényesség betartatásában nem következetes Vig Szilárd. – Másnak a birkája legelhet az utcán, illetve az alpolgármester ingatlanjáról a trágya és a leve kifolyik az utcára, a járda emiatt ott járhatatlan, ezeket viszont tűri. És itt van még a közmunka! Két éve azt mondta, hogy amíg ő polgármester lesz, engem sosem fog behívni. Kilenc gyerekem van, abból hat még kiskorú, itthon vannak, értük felelnem kell.


Rézműves Károly, a zaklatott ártatlan

A rendőrség munkáját segítette volna

Vig Szilárd polgármester mindezidáig hivatalosan még nem értesült arról, hogy a Rézműves Károly ellen tett feljelentése „gellert kapott”, és ugyanabban az ügyben már nem a cigány férfi, hanem a polgármester ellen nyomoznának. – Rézműves a kihallgatásán elismerte, hogy többek közt azt mondta rám: szétrúgom, széjjelvágom a fejed. Szerintem a zaklatás és becsületsértés vétségét elkövette – válaszolja kérdésünkre Vig Szilárd hozzáfűzve, hogy ő soha nem sértegette Rézművest. – Csak a bűncselekménygyanús cselekedetet kívánom rögzíteni, a rendőrség munkájának segítése céljából, mivel polgármesterként a rend megteremtése a feladatom.

Vig Szilárd úgy emlékezett, hogy körülbelül két éve kérte tőle Rézműves a közmunkát. – Sokan várnak a lehetőségre, nem tudok ígérni semmit. Olyat nem mondtam, hogy soha sem hívom be. Kérje írásban a közmunkát, ám akkor sem tudok ígérni biztosat. A trágyaléről annyit, hogy amint tudomására jutott a probléma, az alpolgármester asszony megszüntette annak kifolyását.

Megint csak a cigány jogai az elsők

A megyei portál birtokába került rendőrségi dokumentumból kiderül, hogy a feljelentett Rézműves Károly kihallgatásakor a rend­őrség úgy ítélte meg, hogy ő nem követett el bűncselekményt, Vig Szilárd viszont igen. Mégpedig azzal, hogy Rézművesről videófelvételeket készített, azokat továbbította a rendőrségre, és ezzel a gyanú szerint jogosulatlan személyes adatkezelést valósított meg. Az irat szerint Rézműves jelentős sérelmet szenvedett el a gyanúsítottként történt kihallgatása miatt. A derecskei rendőrőrs Rézműves ellen megszüntette, míg Vig ellen elrendelte a nyomozást, mégpedig – a hivatalos megfogalmazást idézve – jogosulatlanul vagy a céltól eltérő adat kezelésében elkövetett személyes adattal visszaélés megalapozott gyanúja miatt. Az eljárást a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatósága folytatja.

Az ügy jelenlegi állásáról a megyei rendőr-főkapitányságon érdeklődtünk. Válaszukban az áll, hogy a főkapitányság zaklatás vétség és személyes adattal visszaélés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen személy ellen.

A példamutató konyári polgármester nem ad tüzelőt a közösségzüllesztőknek

"Jogvédők" Konyárról: Magyarországon magyar himnuszt énekelni "megbotránkoztató és megfélemlítő"

A Jobbik Konyáron: "Nem félelmet kelteni jöttünk, hanem kiállni egy helyi tanár és a kiszolgáltatott pedagógusok mellett"

A fideszes diktatúrában csak imádni és pénzelni szabad a büdös cigányt – kirúgták az igazmondó konyári tanárt – interjú

Kiáll a cigányimádók által meghurcolt konyári tanár mellett a Jobbik

Kezdődik: vizsgálatot indítanak a konyári tanár ellen, amiért elmondta az igazat a mocskos, büdös, primitív cigányokról

Egy őszinte tanár: A cigányok mocskosak, büdösek, primitívek, csak a fizikai erőszak segít


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »