Nelu Tãtaru: kötelezõvé kellene tenni a védõoltást a kulcsfontosságú ágazatokban dolgozók számára

Nelu Tãtaru: kötelezõvé kellene tenni a védõoltást a kulcsfontosságú ágazatokban dolgozók számára

Legyen kötelező az oltás bizonyos szakmai kategóriák számára és a veszélyeztetett betegekre nézve – ezt javasolja Nelu Tătaru volt egészségügyi miniszter, jelenlegi miniszterelnöki tanácsos Florin Cîțu kormányfőnek.

Hírdetés

A szakember egy keddi rádióműsorban azt nyilatkozta, hogy a kötelező oltás vagy heti tesztelés bevezetése elsősorban a kulcsfontosságú tevékenységi ágazatokban dolgozókat – orvosok, tanárok, rendőrök, tűzoltók és csendőrök – érintené.

„Legyen kötelező a védőoltás vagy pedig a heti rendszerességű tesztelés, nincs más lehetőség, én ezt tudom javasolni, és ezeket a megoldásokat támogatom a miniszterelnöki tanácsosként. Ebbe a kategóriába tartoznának az idős emberek, a HIV-fertőzöttek, a rákos betegek, a transzplantációkat igénylők, mindenki, aki immunhiányos betegségben szenved. A pénzzel vagy egyéb juttatással az oltásra való ösztönzés nem a megfelelő hozzáállás ehhez a problémához. A közjó fontosabb, mint az egyéni érdekek és meggyőződések! Emberi jogokat sértenek azok is, akik miatt intenzív osztályra kerülnek betegek, mert megfertőződtek a COVID-19-cel az oltásellenzők és járványtagadók miatt”-mondta Nelu Tătaru a Digi FM műsorában.

A tanácsadó ajánlásai között szerepel a zöld igazolvány felmutatásának kötelezővé tétele olyan események, rendezvények esetében, mint a keresztelők, esküvők, fesztiválok vagy sportesemények. Az intézkedést az Országos Vészhelyzeti Bizottságának kell jóváhagynia, és nem diszkriminációt, hanem megelőzést jelent – hangsúlyozta Nelu Tătaru.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »