Nehéz feladat vár a Vidire, 
zárt kapus meccs Nagyszombatban

A görög bajnokságban veretlenül listavezető PAOK Szaloniki vendégeként lép pályára ma este a Vidi (21.00), a nagyszombati Spartak pedig 18.55-től zárt kapus meccsen a zágrábi Dinamót fogadja a labdarúgó Európa Liga csoportkörének harmadik fordulójában.

A fehérvári együttes a Haladás otthonában elért 2:0-s győzelemmel melegített, míg a görögök 2:1-re nyertek az Arisz vendégeként, és százszázalékos mérleggel vezetik a bajnokságot. Az EL-ben a Vidi pont nélküli, miután a BATE Boriszovtól hazai pályán elszenvedett 2:0-s vereséget követően a Chelsea vendégeként kapott ki 1:0-ra. A PAOK egyelőre a továbbjutást érő második helyen áll az L csoportban: a nyitófordulóban otthon 1:0-ra elveszítette a Chelsea elleni meccset, aztán viszont Boriszovban 4:1-es sikert aratott.
A magyar bajnoki címvédőre tehát nehéz feladat vár, a PAOK hazai pályán legutóbb márciusban veszített bajnoki találkozót, a keretben pedig több válogatott futballista is szerepel, köztük például a portugál csapattal 2016-ban Európa-bajnok Vierinha.
„Nem mi vagyunk az esélyesek, ráadásul idegenben játszunk, de ez nem gátolhat meg minket abban, hogy mindent megtegyünk a sikerért – nyilatkozta az egy hónapos kényszerpihenő után a Vidi kapujába visszatérő Kovácsik Ádám. – A PAOK-ot valamivel erősebbnek tartom nálunk és a fehéroroszoknál is. Ezért is lett volna fontos, hogy utóbbiakat legyőzzük az első csoportmeccsen. A másodikon viszont bizonyítottuk, hogy egy Chelsea-szintű klassziscsapatnak is méltó vetélytársai lehetünk. Az angolok kiemelkednek a csoportból, de nem tettünk le arról, hogy másodikként továbblépjünk, jóllehet ehhez kellenek immár az úgynevezett bravúrpontok is. Szalonikiben megvan a lehetőség arra, hogy begyűjtsünk egyet – vagy hármat.”
A román Razvan Lucescu (a híres Mircea Lucescu fia) irányította görögök biztosra veszik, hogy simán legyőzik a Vidit. 

A D csoport 2. helyén álló nagyszombatiak drukkereik legutóbbi, Anderlecht elleni hazai EL-meccsen történt sportszerűtlen magatartása miatt zárt kapus összecsapáson az eddig mindkét találkozóját megnyerő (Fenerbahce 4:1, Anderlecht 2:0) listavezető Dinamo Zagrebet fogadják. A Spartak a nyitányon 1:0-ra legyőzte az Anderlechtet, majd Isztambulban 2:0-ra kikapott a Fenerbahcétől. 
„Hatalmas hátrány számunkra, hogy szurkolók nélkül kerül sor a találkozóra, sajnos, ezt már nyáron megtapasztaltuk a Zrinjski Mostar elleni EL-selejtező során. Egyértelműen a Dinamo a kvartettünk legjobbja, így a zágrábiak számítanak a csütörtöki meccs favoritjának. Megnéztem a Fenerbahce elleni meccsüket, amelyen végig domináltak, agresszívan és jól futballoztak – szögezte le Radoslav Látal, a nagyszombati Spartak cseh vezetőedzője, aki reméli, hogy védencei az Anderlecht legyőzése után újabb bravúrt hajthatnak végre. – A futballban minden lehetséges. Játékosaim rendkívül motiváltak, meggyőződésem, hogy valamennyien kiadják magukból a maximumot.”
A horvát bajnokságot veretlenül vezető Dinamo játékosai nem titkolják, nyerni jöttek Nagyszombatba.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »