Néhány éven belül megszűnhet a hálapénz

Néhány éven belül megszűnhet a hálapénz

Folyamatos béremelésekkel el lehet érni azt a színvonalat, amely olyan jövedelemhez juttatja az egészségügyben dolgozókat, hogy a hálapénzt ki lehet iktatni – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Origónak adott interjúban.

„Úgy gondolom, hogy folyamatos béremelésekkel el lehet érni azt a színvonalat, amely olyan jövedelemhez juttatja az egészségügyben dolgozókat, hogy a hálapénzt ki lehet iktatni. Bízom abban, hogy a következő négy évben ezt el tudjuk érni” – mondta az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós az Origónak adott interjújában pénteken.

Kásler szerint a hazai családtámogatás rendszerében nincs olyan szegmens, ahol ne emelkedne a támogatás. Januártól például havi 40 ezer forintra – a 2016-os összeg duplájára – emelkedik a kétgyerekesek családi adókedvezménye, továbbra is biztosítják a hároméves gyest, valamint a gyed extrát, benne a diplomás- és a testvérgyedet, és folytatódik az otthonteremtési program is, amelyre már 242 milliárd forintot fordít a kormány – sorolta a miniszter.

Hírdetés

A gyerekszületési ráta Kásler Miklós elmondása szerint 1,34 százalékról 1,42 százalékra emelkedett az elmúlt években. Azt szeretnénk elérni, hogy 2030-ra ez a szám elérje a 2,1 százalékot.

A miniszter úgy látja, a magyar egészségügy egyáltalán nincs olyan rossz helyzetben, mint néhányan mondják.

Az EMMI tárcavezetője beszélt a lapnak a család fontosságáról, a családok jövő évi támogatásáról, az egészségügyi fejlesztésekről, célokról, az orvosok és ápolók béremeléséről és az oktatásról is.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »