Negyven éve menekült meg II. János Pál a gyilkos golyótól – Hálaadó imádság Lengyelországban

Negyven éve menekült meg II. János Pál a gyilkos golyótól – Hálaadó imádság Lengyelországban

A Fatimai Szűzanya ünnepén szentmise keretében adnak hálát Polanica Zdroj-Sokołówka lengyelországi Mária-kegyhelyen Szent II. János Pál pápa életének megmentéséért. Negyven évvel ezelőtt május 13-án követtek el merényletet a lengyel pápa ellen a Szent Péter téren.

Május 13-án ünnepélyes keretek között szeretnének hálát adni Istennek Szent II. János Pál megmentésének csodájáért, amely Szűz Mária közbenjárására történt – hangsúlyozta Zdzislaw Swiniarski, a kegyhely kusztosa és az ünnepi események főszervezője. Az ünnepi eseményre való lelki felkészülés keretében május 7-én este szentmisét mutattak be; ezt követően kezdték meg a jerikói rózsafüzért, vagyis a folyamatos rózsafüzér imádságot, amelyet éjjel-nappal mondanak az Oltáriszentség előtt.

Május 13-án, csütörtökön 17 órakor Stanisław Gądecki érsek, a lengyel püspöki konferencia elnöke vezetésével mutatnak be hálaadó ünnepi szentmisét a kegyhelyen – tájékoztat a lengyel püspöki konferencia honlapja. – A szentmisét követően, 20 órakor kezdődő Totus Tuus, Maria koncerten a II. János Pál által oly nagyon szeretett, Az Úr egyszer a parton állt című dal is elhangzik.

A szentmise és a rózsafüzér imádság után rózsafüzér-zarándoklat indul Polanica Zdroj-Sokołówkából. Az imádságos út körülbelül 33 kilométer hosszú; a résztvevők minden kilométernél megemlékeznek Jézus földi életének egy évéről. A zarándokok a Kotlina Kłodzka-i templomokban, köztük a Stara Łomnica, Starków, Stary Wielisław és a Polanica Zdrój istentiszteleti helyeken is megállnak. Az érintett helyeken részleteket olvasnak fel a Jelenések könyvéből.

Zdzislaw Swiniarski atya arra biztatja az otthon maradó és az imádságba így bekapcsolódó híveket, hogy lelkileg csatlakozzanak a zarándoklathoz.

Az imádság a Polanica Zdroj-Sokołówka-i kegyhely Fatimai Szűzanya-szobránál folytatódik.

Hírdetés

Az ima során köszönetet mondanak Istennek minden kegyelemért, és megköszönik Szűz Máriának a legértékesebb ajándékot, a hitet – kérve is tőle. „Ez az ajándék ma mindennél drágább, mert kevésbé őrzik és kevésbé értékelik az emberek.

– emelte ki a kegyhely kusztosa.

A Fatimai Szűzanya-szobránál a hívek köszönet mondanak Istennek II. János Pál pápa életének megmentését, miként 1981. május 13-án a Szentatya is köszönetet mondott Szűz Máriának ezért a hatalmas ajándékért.

A szervezők arra kérik a híveket, hogy a házaik ablakait a Fatimai Szűzanya képével díszítsék erre az alkalomra, és gyújtsanak gyertyát a közös ének során.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News; Polanica Zdroj-Sokołówka/Facebook

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »