Negyven bérlakást alakítanak ki az érsekújvári Hotel Korzo egykori épületében

Negyven bérlakást alakítanak ki az érsekújvári Hotel Korzo egykori épületében

Bérlakásokat alakítanak ki az érsekújvári Hotel Korzo épületében, a város központjában. Az építkezés tavasszal kezdődik. A beruházást a város, valamint a Bytkomfort önkormányzati cég finanszírozza, a vállalat hosszú távra bérbe vette az épületet. 40 bérlakás építését tervezi Bytkomfort, tájékoztatott Lukáš Štefánik, a cég ügyvezető igazgatója.

A város központjában található épület a Hotel Korzo Nové Zámky önkormányzati vállalat tulajdonában van, évekig kétcsillagos szállodaként működött, a helyiségek egy részét a város bérelte. A Covid-19 járvány első hulláma idején bezárták a szállodát, a városvezetés pedig fontolóra vette, hogyan lehetne hasznosítani az épületet. Klein Ottokár polgármestere nem járult hozzá az épület eladásához, ezért a város bérbe adta a Bytkomfortnak, amelyben 51%-os tulajdonrésze van. A Bytkomfort tavaly kezdte meg a belső bontási munkát. Az egykori szállodaépületnek már csak a szerkezete áll, készen a teljes felújításra.

Hírdetés

A városközpont rendezési terve értelmében az egykori szállodaépület területének fele bérlakásként hasznosítható. Három emeleten 40 lakást alakítanak ki, a komplexum többi részében pedig nem lakáscélra szolgáló, bérelhető helyiségek lesznek.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »