Négyszeresére emelték a venezuelai minimálbért – amely így már 1800 forintot ér

Négyszeresére emelték a venezuelai minimálbért – amely így már 1800 forintot ér

Maduro az elmúlt két évben tucatszor emelte meg a minimálbért. Tavaly minden várakozást felülmúló, csaknem

1,7 millió százalék volt az infláció Venezuelában.

Ezt az adatot Rafael Guzmán, az ellenzéki többségű venezuelai parlament pénzügyi bizottságának vezetője hozta nyilvánosságra a múlt héten. A kormány évek óta nem közöl hivatalos inflációs adatot.

Hírdetés

Venezuela, amely a világ legnagyobb ismert kőolajkészletével rendelkezik, történetének legsúlyosabb alkotmányos, politikai és gazdasági válságát éli. Az ország szinte kizárólag kőolajat exportál, és az olaj árának esése és a korrupció miatt a gazdaság összeomlott, ezért szabadult el az infláció.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) november eleji közlése szerint már hárommillió venezuelai menekült el hazájából 2015 óta.

Madurót a múlt héten iktatták be hivatalába, miután tavaly májusban egy vitatott voksolásban ismét megválasztották. A választás eredményét a legtöbb állam, nemzetközi szervezet és a venezuelai ellenzék sem ismeri el

A diktatorikus eszközökkel kormányzó szélsőbaloldali elnök a minimálbér emelését új gazdasági tervei között jelentette be hétfőn este. Beszélt arról is, hogy az ország jelentősen megnövelné kőolaj-kitermelését.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »