Négyszemközt egyeztet Vonával Orbán

Kedden egyeztet négyszemközt Orbán Viktor miniszterelnök és Vona Gábor – tudta meg a Magyar Nemzet. A Jobbik elnöke értesüléseinket érdemben nem kívánta megerősíteni, annyit mondott, hogy a kormányfő kérésének megfelelően találkozójuk nem a nyilvánosság előtt zajlik majd, de ő biztosan tájékoztatni fogja a sajtót, ha a beszélgetés megtörtént.

Vona Gábor nagyjából két héttel ezelőtt kérte fel a miniszterelnököt arra, hogy üljenek le tárgyalni, hiszen az általuk vezetett két párt, vagyis a Jobbik és a Fidesz együtt képes csak biztosítani a népszavazás után az alaptörvény módosításához szükséges kétharmados parlamenti többséget. Orbán Viktor szinte azonnal reagált sajtófőnökén keresztül és közölte, minden parlamenti párt elnökével kész egyeztetni a témában.

Ezek megszervezése azonban nem zökkenőmentes. Múlt csütörtökön Lázár János például kész tényként beszélt arról, hogy a kormányfő egy nappal később leül az MSZP elnökével, csak éppen erről Molnár Gyula nem tudott. Sőt, a szocialisták elnöke – korábbi közlése szerint – nem is hajlandó az alaptörvény módosításáról egyeztetni, szerinte ugyanis annak az érvénytelen népszavazás után nincs alapja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »