Négyesmetróügy: nyomoztak, csak nem volt elég információ

Nyomoztak korábban, csak nem volt elég információja a rendőrségnek, hogy meggyanúsítson bárkit a 4-es metrónál történt visszaélések ügyében, ezért nem lépett az ügyészség Fazekas Géza szerint.

A Legfőbb Ügyészség szóvivője szerint az Európai Csalás Elleni Hivatal részben azokból az adatokból dolgozott, amit a magyar nyomozó hatóságoktól kaptak.

„Korábban már volt nyomozás, csak akkor nem volt még elegendő információja a rendőrségnek ahhoz, hogy túljusson a gyanú szintjén, tehát hogy eljusson a megalapozott gyanúig. Ez az Alstom-ügy részben az ügyészségnek az elmúlt évben, amikor átvette a nyomozást és sikerült további nemzetközi információkhoz jutnia, a saját nyomozásában sikerült. És az újabb nyomozást, amelyet a Fővárosi Főügyészség, aztán a Nemzeti Nyomozó Irodát jelölte ki. Természetesen abban az új nyomozásban mindazokat az adatokat és információkat újraértékeli a rendőrség és ügyészség, amelyet már korábban elkezdett, csak akkor a vizsgálatok nem jártak eredménnyel” – mondta a Hír TV-ben Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »